Nenä kiinni kirjassa

DSC05690.png

 

Jos mulla olisi oikein paljon aikaa, ja myös paljon rahaa, haluaisin lukea kaikki maailman kirjat. No okei, en ihan kaikkia, mutta paljon kuitenkin. Mutta koska sekä aikani että usein kukkaronnyörini ovat tiukalla, tyydyn kirppareihin, divareihin ja kirjakauppojen alelaareihin, joista ostan sekopäiset määrät pohjoismaisia dekkareita ja suomalaista kaunokirjallisuutta. Ahmin niitä tasaisen vaihtelevaa tahtia. 

 

DSC05687.png

DSC05698.png

 

Ihan aina mulla on jokin kirja kesken, eikä koskaan mene paria päivää kauempaa niin etten tarttuisi siihen. Toisinaan luen joka päivä ja pitkään, varsinkin kesällä ja lomilla. Toisinaan, kuten nyt, luen muutaman sivuin silloin tällöin, lähes joka päivä, yleensä illalla ennen nukkumaanmenoa. 

Ehdoton suosikkini kautta aikain on Liza Marklund, hänen Bengtzon-dekkarisarjansa. Sellaista kuristavaa jännitystä ja samanlaisia närkästyttävyydessään kiehtovia hahmoja ei muualta löydy. Tapahtumapaikkana lempparikaupunkini Tukholma antaa kirjoille vielä viimeisen silauksen.

Suomalaisista kirjailijoista pidän Riikka Pulkkisen tuotantoa huikean hyvänä. Kuvat joita hän kielen avulla maalailee ja hahmojen rehellinen samaistuttavuus on jotain käsittämätöntä. Kirjoissaan asuu hiljainen totuus. 
 

DSC05708.png

kirjat.jpg

Hyvää kirjaa lukiessani alan usein haaveilla, joskus jopa kaavaillakin, kirjailijaksi ryhtymistä, oman kirjan kirjoittamista. Tämä mielikuvitusleikki on osastoa ikuinen haave, jonka en ehkä edes haluaisi koskaan toteutuvan. 

 

DSC05682.png

 

Kirja on hyvä kun se tempaa mukaansa ja vie hetkessä matkalle eri maailmaan, kun siinä on hyvä rytmi ja kun sen kerronta on mielenkiintoinen ja henkilöhahmoissa ainakin yksi luonteenpiirteiltään tai käytökseltään samaistuttava tyyppi. Ja okei: usein romaanin, vaikka miten hyvän, luettuani kaipaan jännitystä. Eli taidan lopulta olla eniten dekkarityttö. 

Kotona meillä on kirjoja vähän kaikkialla, olohuoneessa varsinkin. Elämää nähneet kirjat tuovat tunnelmaa ja kuuluvat kotiini. 
 

 

/ I love books and I read lots. xo 

 

kulttuuri kirjat sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *