LakritsiMokka Raakasuklaapatukat

Ihanaa Uutta Vuotta kaikille! Omani alkoi varsin vaaleanpunaisissa merkeissä. Olen himoinnut jo hetken jotain lakritsipitoista herkkua. Koska suklaa toimii aina ja kaikkeen, päätin kehitellä päheän Lakritsimokkasuklaan. Laadukasta suosimaani Cafe Cepsiä sekä erittäin käteviä Instant-juomajauheita kannattaa tilata suoraan Sienikauppa.comista. Cafe Ceps on laadukkain ja helpoin kahvijauhe, johon olen törmännyt. Instantit sen sijaan ovat äärimmäisen käteviä etenkin tien päällä. Huoltoasemalla kuuma vesi ei välttämättä maksa mitään. Sekaan pussillinen Instanttia (joista useimmissa jonkin sortin makeutuskin mukana). Päräyttävää, ja todennäköisesti edullisempaa kuin tuntikausia seisonut kitkeröitynyt kahvi.

Seuraavan reseptin toteutukseen on käytetty silikonista suklaalevymuottia, johon suklaamassa on kovetettu ja palat halkaistu patukoiksi. Tiimarin loppuunmyynnistä löysin kaunista kertakäyttöpöytäliinakangasta, josta patukat yhdessä lahjanarun kanssa saavat söpön olemuksensa. Maailma näyttää niin kovin paljon kauniimmalta – ja herkullisemmalta – vaaleanpunaisen linssin läpi.

 

DSC_01601.jpg

 

LakritsiMokka Raakasuklaapatukat

2 rkl kaakaovoi

2 rkl kookosöljy

1 rkl hunaja

½ tl luomulesitiini

1 rkl raakakaakao

1 rkl lucuma

2 pussia Instant Cordyceps

1/3 mitta Cafe Ceps

ripaus laatusuolaa

kaakaonibsejä

 Sulata rasvat vesihauteessa. Lisää lesitiini ja hunaja. Kun ainekset ovat sekoittuneet, lisää jauheet. Ripottele kaakaonibsejä suklaalevymuotin pohjalle ja kaada suklaamassa päälle. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa. Lohko valmis suklaalevy patukoiksi, syö muutama pala, kääräise patukat folioon ja luo haluamasi pakkaus flowta ja luovuutta käyttäen. Jos uskallat, nautiskele valmiita luomuksia Instant Cordyceps -kupillisen kera 😉  

DSC_0162.JPG

lakritsimokka.jpg

 

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma

Raakapiparkakut

wp_003000.jpg

 

Pitkästä aikaa päivitän tännekin puolelle jotain. Elämän pohtiminen Mennikön blogin puolella on viime aikoina vienyt voiton reseptiikalta. Erilaisia reseptejä on tullut kyllä kehiteltyä vähän väliä, mutta ongelmaksi on muodostunut se, etten ehdi innostuksissani kirjoittamaan määriä ylös. Saati kuvaamaan valmiina teoksiani ennen syömistä. Yritän parantaa tapani!

Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä. Olen onnistunut tänä vuonna sulkemaan silmäni ja korvani kaikelta joulustressiltä ja mainonnalta ja syksy on sen myötä ollut paljon rauhallisempi ja aidompi. Luntakin satoi viimein, ja kävin tänään lapseni kanssa Stigalla kaupassa ostamassa mehustukseen sopivia kasviksia ja vihanneksia. Matkalla tapasin ystäväni, joka oli menossa ostamaan kaupasta piparkakkutaikinaa, jotta lapset saisivat leipoa joulun ensimmäiset piparit.  Kiitos ystävän, aloin heti koota päässäni ainesosia raakapipareihin. Suuripiirteiset määrät luokoon jokaiselle omanlaista joulunajan taikaa 😉

 

wp_002996.jpg

 

Raakapiparkakut

 

Kourallinen:

-cashewpähkinöitä

-manteleita

-rusinoita

-taateleita

 

Ripaus:

-suolaa

 

Hyppysellinen:

-neilikkaa

-kardemummaa

-ceylon kanelia

 

Loraus vettä

Mantelijauhoja

 

Liota cashewpähkinöitä, manteleita, rusinoita ja taateleita muutama tunti. Tuoreita taateleita ei tarvitse liottaa. Laita liotetut ainekset tehosekoittimeen, lisää tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, neilikka, kardemumma sekä kaneli ja sekoita tasaiseksi. Kaavi massa erilliseen astiaan. Lisää mantelijauhoja pikkuhiljaa niin paljon, että taikinasta tulee kiinteää eikä se tartu. Taikinan voi alustaa käsin. Kauli taikina kuten perinteinenkin piparkakkutaikina. Riippuen taikinan paksuudesta tämä taikinamäärä riittää noin yhteen pellilliseen. Ole varovainen nostaessasi valmiit piparit kuivurin pellille, jotta ne pysyvät koossa. Kuivata kuivurissa 41 asteessa 4 tuntia tai oman maun mukaan. Valmiita tekeleitä kelpaa nauttia vaikkapa pakuriteen kylkiäisenä ja rakkaimpien joululaulujen säestämänä. Mukavaa Joulukuuta kaikille!

 

wp_002997.jpg

hyvinvointi terveys liikunta hyva-olo