LakritsiMokka Raakasuklaapatukat
Ihanaa Uutta Vuotta kaikille! Omani alkoi varsin vaaleanpunaisissa merkeissä. Olen himoinnut jo hetken jotain lakritsipitoista herkkua. Koska suklaa toimii aina ja kaikkeen, päätin kehitellä päheän Lakritsimokkasuklaan. Laadukasta suosimaani Cafe Cepsiä sekä erittäin käteviä Instant-juomajauheita kannattaa tilata suoraan Sienikauppa.comista. Cafe Ceps on laadukkain ja helpoin kahvijauhe, johon olen törmännyt. Instantit sen sijaan ovat äärimmäisen käteviä etenkin tien päällä. Huoltoasemalla kuuma vesi ei välttämättä maksa mitään. Sekaan pussillinen Instanttia (joista useimmissa jonkin sortin makeutuskin mukana). Päräyttävää, ja todennäköisesti edullisempaa kuin tuntikausia seisonut kitkeröitynyt kahvi.
Seuraavan reseptin toteutukseen on käytetty silikonista suklaalevymuottia, johon suklaamassa on kovetettu ja palat halkaistu patukoiksi. Tiimarin loppuunmyynnistä löysin kaunista kertakäyttöpöytäliinakangasta, josta patukat yhdessä lahjanarun kanssa saavat söpön olemuksensa. Maailma näyttää niin kovin paljon kauniimmalta – ja herkullisemmalta – vaaleanpunaisen linssin läpi.
LakritsiMokka Raakasuklaapatukat
2 rkl kaakaovoi
2 rkl kookosöljy
1 rkl hunaja
½ tl luomulesitiini
1 rkl raakakaakao
1 rkl lucuma
2 pussia Instant Cordyceps
1/3 mitta Cafe Ceps
ripaus laatusuolaa
kaakaonibsejä
Sulata rasvat vesihauteessa. Lisää lesitiini ja hunaja. Kun ainekset ovat sekoittuneet, lisää jauheet. Ripottele kaakaonibsejä suklaalevymuotin pohjalle ja kaada suklaamassa päälle. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa. Lohko valmis suklaalevy patukoiksi, syö muutama pala, kääräise patukat folioon ja luo haluamasi pakkaus flowta ja luovuutta käyttäen. Jos uskallat, nautiskele valmiita luomuksia Instant Cordyceps -kupillisen kera 😉