Inkivääripullat

Reseptien kehittäminen on minulle vielä suht tuore käsite. Yleensä ruuanlaitossa käytän ripauksen luovuutta ja aimo annoksen rakkautta. Tarkkojen määrien ylöskirjoittaminen on minulle haaste. Kun alan kehitellä uutta reseptiä, kaikki lähtee ideasta, lopputuloksesta. Ideaa saatan pyöritellä tunneista viikkoihin ennen toteutusta. Kun sitten lopulta tuli on irti, reseptiaineiden määrien ylöskirjoittaminen tapahtuu yleensä tekemisen ohessa mihin tahansa saatavilla olevaan paperin kulmaan tai käytetyn kirjekuoren taakse, kuten tälläkin kertaa.

inkivaaripulla1.jpg

 

Muistiinpanot eivät yleensä ole kovin julkaisukelpoisia, onneksi allekirjoittanut itse saa niistä selvän ja valmista herkkua maistellessa on aikaa kirjoitella resepti puhtaaksi tänne blogiin. Tällä kertaa syksyn inspiroimana mielessä alkoi noin viikkoa sitten pyöriä ajatus jonkin sortin inkivääripalleroista, joita voisi nauttia lämpimän teekupposen kanssa. Halusin nimetä nämä pallerot pulliksi, vailla vähäistäkään vehnää tai valkosokeria.

 

Inkivääripullat

n. ~ 27 kpl

6 kuivattua viikunaa

4 kuivattua taatelia

1,5dl manteleita

5 cm pala tuoretta inkivääriä

tilkka lähdevettä

1 rkl CoCoVi macajauhetta

1 rkl CoCoVi kuorittuja hampunsiemeniä

2,5 dl kookoshiutaleita

kookoshiutaleita koristeluun

 

Liota viikunat, taatelit ja mantelit reilussa vedessä yön yli tai ainakin muutama tunti. Tehosekoita inkiväärin ja vesitilkan kanssa. Kaavi massa toiseen astiaan. Lisää taikinaan maca, hampunsiemenet ja kookoshiutaleet ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä pullia. Laita lautaselle kookoshiutaleita ja pyörittele pullat siinä. Pullat maistusivat varmasti jo näinkin, mutta itse käytin vielä kuivurissa 41 asteessa 2 tuntia. Bon Appetit!

inkivaaripulla2_0.jpg

inkivaaripulla3.jpg

inkivaaripulla4.jpg

hyvinvointi liikunta