Makoisa Suklaakakku

 

suklaakakku_0.jpg

 

Järjestin kotonani männä viikolla luonnosta kiinnostuneille ystävilleni ja tutuilleni Yrttitunnin, jossa arvuuteltiin yrttejä ja opiskeltiin yrteistä. Vieraille halusin tarjota jotain terveellistä ja laittoman hyvää, ja niinpä kehitin pakurikaakaon kaveriksi elämäni ensimmäisen raakakakun niistä aineksista, mitä kotona sattui sillä hetkellä olemaan. Onneksi kakku tuntui maistuvan vieraille ja koostumus sai kiitosta.

 

Makoisa Suklaakakku

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan. Liota ennen kakun valmistusta cashewpähkinöitä, manteleita sekä taateleita vähintään muutama tunti. Tuoreita taateleita ei tarvitse liottaa. Resepteissä mainitsemani laadukas suola tarkoittaa puhdistamatonta merisuolaa kuten Celtic Sea Salttia, himalajan kristallisuolaa tai muuta vastaavaa puhdasta luonnonsuolaa.

 

POHJA

3 dl cashewpähkinöitä

1 dl manteleita

1 dl taateleita

0,5 dl kookosöljyä

ripaus laadukasta suolaa

 

TÄYTE

4 dl cashewpähkinöitä

2 banaania

2 avokadoa

0,5 dl CoCoVi raakakaakaojauhetta

0,5 dl carobjauhetta

1 dl kookospalmusokeria

1 rkl tocojauhetta

0,5 rkl CoCoVi lakkakääpää

0,5 dl (lähde)vettä

ripaus laadukasta suolaa

 

KORISTELUUN

CoCoVi kaakaonibsejä

kookoshiutaleita

 

Laita liotetut pohjan ainekset (tehokkaaseen) tehosekoittimeen ja sekoita sekaisin.

Kaavi massa ja painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi,

voit aloittaa avokadosta ja banaanista ja lisätä kiinteämmät aineet sekaan.

Kaada täytemassa pohjan päälle ja koristele esimerkiksi kaakaonibseillä ja kookoshiutaleilla.

Laita kakku muutamaksi tunniksi pakastimeen.

Kakku säilyy pakastimessa 3 kk, jäinen kakku kannattaa ottaa

jääkaappiin sulamaan muutamia tunteja ennen tarjoilua.

Nauti!

suklaakakku2.jpg

suhteet oma-elama terveys liikunta
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.