Makoisa Suklaakakku
Järjestin kotonani männä viikolla luonnosta kiinnostuneille ystävilleni ja tutuilleni Yrttitunnin, jossa arvuuteltiin yrttejä ja opiskeltiin yrteistä. Vieraille halusin tarjota jotain terveellistä ja laittoman hyvää, ja niinpä kehitin pakurikaakaon kaveriksi elämäni ensimmäisen raakakakun niistä aineksista, mitä kotona sattui sillä hetkellä olemaan. Onneksi kakku tuntui maistuvan vieraille ja koostumus sai kiitosta.
Makoisa Suklaakakku
Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan. Liota ennen kakun valmistusta cashewpähkinöitä, manteleita sekä taateleita vähintään muutama tunti. Tuoreita taateleita ei tarvitse liottaa. Resepteissä mainitsemani laadukas suola tarkoittaa puhdistamatonta merisuolaa kuten Celtic Sea Salttia, himalajan kristallisuolaa tai muuta vastaavaa puhdasta luonnonsuolaa.
POHJA
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
1 dl taateleita
0,5 dl kookosöljyä
ripaus laadukasta suolaa
TÄYTE
4 dl cashewpähkinöitä
2 banaania
2 avokadoa
0,5 dl CoCoVi raakakaakaojauhetta
0,5 dl carobjauhetta
1 dl kookospalmusokeria
1 rkl tocojauhetta
0,5 rkl CoCoVi lakkakääpää
0,5 dl (lähde)vettä
ripaus laadukasta suolaa
KORISTELUUN
CoCoVi kaakaonibsejä
kookoshiutaleita
Laita liotetut pohjan ainekset (tehokkaaseen) tehosekoittimeen ja sekoita sekaisin.
Kaavi massa ja painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi,
voit aloittaa avokadosta ja banaanista ja lisätä kiinteämmät aineet sekaan.
Kaada täytemassa pohjan päälle ja koristele esimerkiksi kaakaonibseillä ja kookoshiutaleilla.
Laita kakku muutamaksi tunniksi pakastimeen.
Kakku säilyy pakastimessa 3 kk, jäinen kakku kannattaa ottaa
jääkaappiin sulamaan muutamia tunteja ennen tarjoilua.
Nauti!