Syksyinen sitruunainkiväärisuklaa
Syksy on saapunut ja ensilumikin on ehtinyt ilmentyä ihailtavaksi. Ainakin kuluvan viikon olen saanut nauttia värikkäistä ja aurinkoisista syyspäivistä, kyllä Suomen luonto on kaunis! Tänään minut yllätti huolestuttavan voimakas suklaanhimo. Hyvin pian löysin itseni vesi kielellä suunnittelemasta syksyyn sopivaa suklaata, johon päätin ujuttaa sitruunaa ja inkivääriä sekaan. Olen viime aikoina kiinnostunut suklaan temperoinnista ja ottanut asiasta selvää mm. Jaakon materiaalien perusteella ja haastattelemalla erästä erittäin taitavaa suklaataituria. Ohessa erittäin hyvä video suklaan temperoinnin maailmaan
//www.youtube.com/embed/Qwbj_TURlpU
Sain kuin tilauksesta vieraakseni uusia ja vanhoja ihania tuttavuuksia, joiden kanssa rupatellessa aika menetti merkityksensä, ihanassa flowssa, juttutuokiossamme vierähti useampi tunti, polttoaineena elämäni ensimmäisen suuripiirteisen temperoinnin tuloksena syntynyt sitruunainkiväärisuklaa sekä pakurikaakao. Parhautta!
SitruunaInkivääriSuklaa
½ dl CoCoVi kaakaovoita
½dl CoCovi kookosöljyä
2 dl CoCoVi raakakaakaojauhetta
2 rkl kookospalmusokeria
1 rkl CoCoVi macajauhetta
1 tl CoCoVi lucumajauhetta
1 rkl sitruunamehua
1 cm (paksu) pätkä tuoretta inkivääriä
1 tl luomulesitiiniä
Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja sekoita kookosöljyn kanssa. Lisää sulaneeseen rasvaan palmusokeri ja lesitiini. Raasta inkivääri ja lisää loppujen ainesten kanssa suklaamassaan. Halutessasi voit temperoida suklaan. Jäähdytin suklaamassan uunipellillä parvekkeen lämpötilaa hyväksikäyttäen, tämän jälkeen käytin massan vielä vesihauteessa. Lämpömittaria minulla ei vielä ole, mutta suuripiirteinenkin temperointi tuntui vaikuttavan positiivisesti suklaan koostumukseen. Koska suklaanhimo oli valtava, jätin muotit väliin ja kumosin koko luomukseni lautaselle ja pakkaseen. Noin 20 minuutin kuluttua saimme jo maistella valmista sitruunainkiväärisuklaata.