Pähkinättömät Suklaamuffinssit

dsc_0105.jpg

Minua pyydettiin tekemään perinteisistä suklaamuffinsseista terveellinen, sokeriton, viljaton ja raaka versio. Samalta istumalta laitoin taatelit likoamaan ja etsin inspiraatioita netin reseptimaailmasta. Vuorokautta myöhemmin voin esitellä oman versioni raaoista ja pähkinättömistä muffinsseista, olkaa hyvät!

 

Pähkinättömät Suklaamuffinssit

 

POHJA

3 dl taateleita

3 dl kookoshiutaleita

1 dl chiahyytelöä

1 mitta NSP Synerprotein (tai muuta proteiinijauhetta)

½ dl CoCoVi kaakaonibsejä

1 rkl CoCoVi raakakaakaojauhetta

1 rkl CoCoVi macajauhetta

1 rkl CoCoVi kookosöljyä

ripaus laatusuolaa

1/3 dl lähdevettä

 

KORISTELUUN

CoCoVi kaakaonibsejä

CoCoVi mehiläisen siitepölyä

 

Liota taateleita muutama tunti. Tuoreita ei tarvitse liottaa. Sekoita tehosekoittimessa taatelit, kaakaojauhe, kookosöljy, suola sekä vesi tasaiseksi massaksi. Liota chiasiemeniä 5 minuuttia lähdevedessä. Sekoita lusikalla erillisessä kulhossa proteiinijauhe, kaakaonibsit, kookoshiutaleet, maca sekä 1dl valmista chiahyytelöä. Lisää lopuksi taatelimassa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Annostele ruokalusikallinen taikinaa muffinssivuokaan, taputtele pinta tasaiseksi ja koristele kaakaonibseillä sekä siitepölyllä. Tällä reseptillä tuli 11 kpl valmiita muffinsseja.

Synerprotein-jauheesta enemmän tietoa Mennikön blogin puolelta Mustikkapiirakka -reseptin yhteydestä. Reseptit -tunnisteella löydät myös aiemmat suklaa-, toffee-, kräkkeri-, ja monet muut reseptit ajalta ennen Mennikön Makumaata, uudet reseptit löytyvät tätä kautta. Maukasta viikonloppua!

dsc_0107.jpg

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma