Asioita, joita valencialainen ei tekisi Valenciassa

Valencia on ihana kaupunki. Valencia Secreta -sivusto on ihan huippu (vaikkakin espanjankielinen) kaikkiin ravintola- ja tapahtumavinkkeihin. Bongasin sivustolta hauskan listan, joka nauratti. Se pitää niin hyvin paikkansa. Tässä siis suomennettuna muutama seikka, joita valencialaiset EIVÄT tekisi. Näistä hyötyy turistikin.

Syödä paellaa keskustassa (ja illalla) Kannattaako Valeciassa syödä paellaa? Todellakin. Keskustassa? Ehhh. Illalla? Ei hitossa. Find Best Spanish Tapas -tyylisten ravintoloiden paellat eivät voittaisi edes Master Chef Junioria. (Paellaa syödään siis lounaaksi (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta), ja rannan läheisyydestä löydät todennäköisimmin hyvän sellaisen).

Juoda vettä hanasta Olkoonkin, että hanavesi on Valenciassa täysin juomakelpoista, mutta se maku..

Ajaa autolla vesisateessa Sanovat, että Madridissa ajokortin hankkinut osaa ajaa kaupungissa kuin kaupungissa, mutta se joka näin sanoo ei ole ajanut Valencian liikenneympyröissä. Normaaleissakin olosuhteissa toivoisit omaavasi kahdeksan silmää, joilla katsoa eteen, taakse, oikealle ja vasemmalla samaan aikaan. Ja kun siihen lisäät vielä vesisateen niin voit kuvitella ajavasi Bombayssa.

Kävellä Fallaksen aikaan joella Joen pohjalla (nykyään puisto, cauce del Rio Turia) kävely fallaksen aikaan voitaisiin laskea extreme urheiluksu. Erilaiset pommit, paukut ja ilotulitteet räjähtelevät ja lentelevät pitkin puistoa ja siellä olet sinä yrittämässä paeta niiltä. Jännittää enemmän kuin käynti vessassa ilman lukkoa. (Fallas on Valenciassa maaliskuussa vietettävä juhla, siihen liittyy paljon ilotulitteita).

Tilata horchaterìassa fartons polo Okei, kotona voit syödä niitä muoviin käärittyjä versoita, mutta horchateríassa täytyy tilata tuoreita fartoneja (lehtitaikinasta tehty leivonnainen), joissa on päällä hyvin levitetty sokerikuorrute ja jotka ovat sisältä vielä hieman lämpimiä… (Horchatería on paikka, jossa nautitaan paikallista makeaa juomaa horchataa, horchatan kanssa syödään fartoneja, muistakaa siis ostaa niitä tuoreita).

Pysäköi hyvin Valencialaisilla on ongelma, he eivät osaa pysäköidä autoja. Tai oikeastaan valencialaiset ovat mestareita parkkeeraamaan kaikin mahdottomin tavoin ja mahdottomiin paikkoihin. Varsinkin tuplariviin pysäköinti on todellea suosittua. (Huom. Älä jätä käsijarrua päälle, jos pysäköit tuplariviin..).

Syö Calle Cólonin varrella kasvavia appelsiineja Valenciasta tulee maailmaan parhaat appelsiinit, mutta se ei tarkoita, että niitä kaikkia voi syödä. Katujen varrella kasvavat appelsiinit ovat turistien ja joidenkin paikallistenkin suuri huijaus.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *