Asuntopäivitys

Pääsimme vihdoin viikonloppuna katsomaan miten tulevan kotimme rakentaminen etenee. Viimeksi kävimme paikan päällä helmikuussa. Varasimme siis asunnon uudiskohteesta melkeinpä heti tänne muuton jälkeen.  Asunnon piti kiinteistövälittäjän mukaan olla täysin muokattavissa ja kaikki pintamateriaalit pääsisi valitsemaan itse. Noh, eihän asian laita tietystikään ollut ihan niin kuin kiinteistövälittäjä meille uskotteli. Muun muassa kaikki seinät olivat jo pystyssä, laittiat ja kylpuhuoneet laatoitettu valmiiksi ja pohjapiirrustus vaihtunut siitä, mitä kiinteitövälittäjä meille esitti. Eipä siinä mitään, kiinteistövälittäjästä jäi paha maku suuhun, mutta halusimme asunnon silti. Asunnossa on noin 92 nelötä, kolme makuuhuonetta ja kaksi pientä kylpuhuonetta. Just meidän perheelle sopiva ja täydellinen sijainti.

Kaikki rakennustyöt talossa aloitetaan juuri siitä päädystä, jossa meidän asuntomme sijaitsee. Ostohetkellä lattioiden laatoitus oli juuri aloitettu, joten meidän kohdalla se oli siis (harmiksemme) jo  tehty. Olisimme mielelämme halunneet valita laittiamateriaalin/-värin itse. Ainoa näkyvämpi muutos helmikuuhun verrattuna meidän asunnon kohdalla oli se, että sisäkatot olivat asennettuina, ja yksi seinän pätkä oli otettu pois. Halusimme keittiön ja ruokailutilan välin hieman avarammaksi, eikä seinää tosiaan ollut niissä kiinteistövälittäjän antamissa piirrustuksissa. Helmikuun jälkeen laatoitukset ja sisäkattojen asentaminen ovat siis jatkuneet muissa asunnoissa ja talon julkisivutkin ovat edistyneet kivasti. Ja hissikin jo löytyi!

Tässä välissä on päätetty keittiöstä ja vaatekaappien sisällöstä ja niiden valmistaminen alkoi kuuleman mukaan tällä viikolla. Mahdollisesti asennus alkaisi heinäkuun lopulla. Keittiökalusteet, uuni, liesituuletin ja liesi kuuluvat meillä asunnon hintaan. Rakennuttajalla on itsellään oma keittiöfirma, joten hän toimittaa keittiöt ja vaatekaapit jokaiseen noin 30 asuntoon. Hän piirsi meille keittiön valmiiksi ja me teimme siihen pieniä muutoksia. Vaihdoimme muun muassa parit alakaapit vetolaatikoiksi ja tilasimme kaadetun seinän kohdalle erillisen pätkän keittiökaappeja vähän niin kuin saarekkeeksi. Meillä on aika vähän säilytystilaa asunnossa, joten näin saadan pari kaappia ja vähän laskutilaa keittöön lisää.

Yksi isompi vika asunnosta löytyi jo ensimmäisellä visiitillämme, kun huomasimme, että toisessa kylpuhuoneessa suihkun vesiliitäntä on asennettu vääräälle seinälle. Siis siten että, jos asennat suihkuseinän hanan viereen tulee sinun kiivetä suihkuun vessanpöntön kautta. Tai vaihtoehtoisesti asennat suihkuseinän sille kuuluvalle paikalle pöntön viereen, mutta suihku on silloin siinä aukon kohdalla ja kaikki vesi suihkuaa muualle kylpuhuoneeseen. Näppärää eikös. Reklamoimme tästä tietysti ja rakennuttaja lupasi korjata asian, heidän mokansahan se oli. Noh, siellähän se  oli edelleen, väärässä paikassa. Se on kuulemma to do -listalla…

Uskon ja toivon, että saavat tuon hanan paikan vaihdettua ennen kuin asunto on muuttovalmiina. Muuten hommat näyttävät etenevän kivasti. Vitsi miten odotankaan, että pääsemme muuttamaan! Vähän kärsivällisyyttä tässä vielä tarvitaan, onneksi tässä on kuitenkin kesä välissä, menee aika varmasti nopeaa. Ja jospa loppukesästä meillä olisi jo keittiö, ah! Vielä pitää tsekata kylpuhuonekalusteet, niitä ei olla vielä nähty, ja katsoa jos halutaan vaihtaa niistä jotakin. Peruskalusteet kuuluvat tietysti hintaan, mutta haluaisin tietää onko jotain muita vaihtoehtoja sen perus valkoisen sijaan. Kylpuoneet kun oli myös laatoitettu jo valkoseksi ennen kuin asunnon varasimme. Itse olisimme valinneet varmastikin jotain muuta. Ja sitten tietysti seinät pitää maalata, eikä keittön tasoakaan ole vielä lyöty lukkoon. Ja ostaa ja asennuttaa patterit, jotta selviämme talvesta. Nekään eivät sisälly asuntoon. Kaikkea tällaista pientä jännää, kun ostaa Espanjassa asunnon. Mutta yleisfiilis: Can’t wait.

koti remontointi oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *