Kirsikkajuhlat

Kuuman ja aurinkoisen (kyllä,kesä on vihdoin saapunut) sunnuntain kunniaksi päätimme lähteä viettämään sitä kirsikkajuhlille. Juhlat järjesteään pienessä Serra-nimisessä kylässä, joka sijaitsee vuoristossa, Sierra Calderonan kansallispuistossa. Kylä on tunnettu gastronomiastaan sekä ulkoilumahdollisuuksistaan ja se onkin retkeilijöiden ja pyöräilijöiden suosiossa.

Kirsikan päivää, día de la cereza, juhlitaan Serrassa joko toukokuun viieminen tai kesäkuun ensimmäinen viikonloppu.Juhlan aikana tyypillisiin valencialaisiin asuihin pukeutunut Reina de la fiesta ja häene Corte de Honor jakavat jopa 4000 kirsikkakoria juhlaan osallistuville. Juhla juontaa juurensa aikaan, jolloin kirsikan viljely oli alueen tärkeimpiä elinkeinoja. Vaikka tilanne onkin muuttunut, kylä haluaa jatkaa perinteikkään juhlan järjestämistä edelleen.

Juhlan odotetaan vetävän jopa 4000-5000 tuhannen turistin verran porukkaa Serraan. Ja sen me kyllä huomasimme. Serrahan sijaitsee vuoristossa, joten luonnollisesti sinne johtaa vain yksi kapeahko tie. Jono alkoi madella jo edellisen kylän kohdalla ja muutaman kerran kävi mielessä takaisinpäin kääntyminen. Koska, jos me joskus pääsisimme perille, niin minne ihmeeseen nämä kaikki autot mahtuisivat?

Jatkoimme kuitenkin matelua ja löysimme jopa ”parkkipaikan”. Mitä nyt onnistuimme rikkomaan parkkeeratessamme auton renkaan. Älkää edes kysykö. Ei se nyt täysin rikki ole, mutta täytyy käydä näyttämässä ja katsoa pitääkö ostaa uusi.. Kylä oli kivan idyllinen ja markkinat olivat levittäytyneet kylän mutkaisille ja mäkisille kaduille. Tarjolla oli paikallisia herkkuja ja muuta perus merkkinakamaa. Meidän oli pakko ottaa kärryt pienemmälle lapselle, mutta apua miten niillä vinoilla ihmisiä täynnä olevilla kaduilla oli hankalaa saada pikku matkarattaita eteenpäin. Kyllä siinä muutama hikipisara valutettiin.

Pääsimme myös sen verraan myöhään paikan päälle, että kirsikkakoreja bongailin vain ihmisten kädessä. Ne olivat kyllä sööttejä, pieni kori kirsikoita ja päällä pari rosmariinin oksaa. Kirsikoita saa kaupastakin, vihdoinkin, ovat mun lemppareita! Jospa sitten ensi kerralla. Paitsi, että seisoessamme autojonossa matkalla takaisin päin usemmman kilometrin ajan päätimme, että nämä taisivat olla meidän ensimmäiset ja viimeiset kirsikkajuhlat.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *