Kuuman viikonlopun kuulumiset

Ihanaa heinäkuuta! Jestas miten aika menee nopeasti. Katosiko teidänkin kesäkuu vai oliko se vain minun?

Viime viikonloppu oli todella kuuma, lämpötilat huitelivat 36-39 asteessa, huh hellettä. Eipä paljon tehnyt mieli hengailla ulkona. Lauantaina vietimme aikaa mukavasti viilennetyssä kaupassa ja kotona tuulettimen edessä. Ja välillä pieni pulahdus uima-altaaseen. Juuri altaasta noustessa, kun iho on vielä märkä, on ihan ok olla ulkona. Muuta jotain hyvää lämpöaallossakin, nyt tämä 30 astetta tuntuu ihan mukavalta. Päästiin myös miehen kanssa kahdestaan ulos syömään, pitkästä aikaa. Lähdettiin jopa ihan Valenciaan asti, eikä vaan jääty tähän omalle kylälle niin kuin yleensä. Löydettiin kiva aasialaistyylinen ravintola Mercado Colònilta.

Perjanataina meillä oli kuopuksen päiväkodin kauden päätösjuhlat. Juhlat olivat vasta illalla, mutta aurinko porotti ja lämpöä oli edelleen 36 astetta, joten siellä me kaikki hikoiltiin ja ihasteltiin meidän pikkuisten esityksiä.  Päiväkodissa oltiin todella panostettu, pihalle oli rakennettu esiintymislava, ja sekä lava että piha muutenkin oli koristeltu kaikenlaisilla rantaleluilla ja uimarenkailla. Pihalle oli tuotu pomppulinna ja juhlan jälkeen tarjolla oli pientä purtavaa ja juotavaa. Ja lapset oli kaikki puettu johonkin teemaa ryhmästä riippuen. Päiväkodissa on kolme ryhmää, 0-1 -vuotiaat,1-2 -vuotiaat ja 2-3-vuotiaat.

Pienemmät lapset ”esittivät” yhden esityksen, vaikka eväthän ne alle 1-vuotiaat vielä oikein ymmärtäneet mistä oli kyse, suloisia olivat kyllä vaikka osa ihmettelikin menoa vielä sitteristä käsin. Ja sitten nämä ”isot” esiintyivät usempaan kertaan ja lopuksi oli todistustenjako. Olihan tämä heidän päiväkotiuransa päätös ja syksyllä he siirtyvät koulun penkille! Meidän pienet. Päivakodissa oltiin oikein askarreltu hienot valmistujaishatut ja opettaja piti itkua tihrustellen puheen lapsille. Taisi siinä omakin silmäkulma hieman kostua. Kaikenkaikkiaan tosi kivat juhlat ja hienot tanssiesitykset. Juhlaan jälkeen mentiin vielä 3-vuotiaiden ryhmän kanssa viettämään iltaa sellaiseen leikkipaikkaan, vähän niinkuin miniversio HopLopista, jossa lapset saivat riehua ja syödä ja aikuisille oli tarjolla juomat ja pientä naposteltavaa. Oli hieman väsynyttä porukkaa kun kymmenen aikaan päästiin kotiin..

Ja asiasta kukkaruukkuun, täällä on muuten inhottavia hyttysiä! Ei ollenkaan niin paljon kuin Suomessa mutta sitäkin salakavalampia. Ne eivät meinaa pidä ääntä eikä pistoa tunne silloin kun ne pistävät. Ensimmäinen merkki pistosta on lievä kutina ja pieni punainen piste noin viisi minuuttua itse piston jälkeen. Sitten menee noin vuorokausi ja alkaa se helvetillinen kutina ja pistoskohta jotenkin aktivoituu. Mulla jatkuu kutina ainakin viikon! Ihan järkyttävää. Mä olen vielä aina ollut just se hyttysmagneetti.Ei ne täällä meilläkään juuri muita pistä kuin minua. Yöt on ihan tuskaa kun haluaisi nukkua ikkuna auki ettei tarvitsisi hikoilla kuin pieni possu, mutta vastineeksii siitä saat muutaman järkyttävän hyttysenpiston. Ei ole elämä helppoa 😀

Ja jaan vielä suurimman odotukseni aiheen tällä hetkellä, nimitäin varasin hotelliyön jostain random vuoristokylästä ihan vain mulle ja miehelle! Ah, miten odotankaan, että voidaan löhöillä ja tuijotella vuoristomaisemaa ihan vain kahdestaan. Lasi viiniä ja hetki spassa. Pieni irtiotto odottaa taas.

Tällaisen sekavan höpöttelyn siivittämänä toivotan mukavaa ja toivottavasti kesäistä alkanutta heinäkuuta teille!

perhe oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *