Terveelliset kaura-banaanimuffinit

Olen plärännyt Pinterestin läpi etsiessäni kaikenlaisia reseptejä lapsilleni, sekä lounasideoita että terveellisiä välipaloja. Löysin paljon erilaisia muffinssiohjeita ja paria olenkin jo ehtinyt kokeilla. Taatelimuffinsit katosivat kuin tuhka tuuleen enkä ehtinyt edes kuvaa ottaa. Mutta näistä kaura-banaanimuffinseista ehdin, joten ajattelin laittaa reseptin jakoo, vaikka en mikään leipurimestari olekaan. Täytyypä tehdä niitä taatelimuffineja vielä uudemman kerran. Seuraavaksi mulla on menossa kokeiluun myös kesäkurpitsa- ja bataattimuffinit. Pientä innostusta päällä, katsotaan miten kauan tämä kestää :D.

Yhdistelin paria eri Pinterestistä löytynyttä reseptiä vähän sen mukaan mitä omasta kaapista löytyi ja mikä tuntui yksinkertaisimmalta. Näistä tuli kyllä maultaan hyviä, koostumus on aika puuromainen. Sopivat oiken hyvin aamu- tai välipalaksi. Paistoaika venyi minulla tosi pitkäksi (ehkä noin 40 minuuttiin), mutta luulen, että syytä löytyy tästä anoppilan uunista. Mulla on ennenkin tullut siellä paistaessa ihan outoja tuloksia… Pitäisi myös hankkia kunnon muffinssivuoka, edellinen kun jäi Suomeen. Näistäkin levähti kauunita suorakaitionmuotoisia, mutta eipä tuo makua haittaa :).

Kaura-banaanimuffinit (12 kpl)

2 kypsää banaania (mitä tummempi sen makeampi)

2 munaa

2 rkl öljyä

3 rkl maapahkinävoita

5 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1 tl vanilijaa

1/2 tl kanelia

3 rkl tummasuklaahippusia

n. 2 dl maitoa (itse käytin kauramaitoa)

ripaus suolaa

Muussaa banaanit. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, öljy, kananmunat ja vanilja. Lisää maito lopuksi. Toisessa kulhossa sekoita kaurahiutaleet, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli. Kaada banaani-maitoseos  kauraseokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi suklaahiput. Jaa muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Perhe Ruoka ja juoma Terveys Lapset