Viikon kohokohdat

Täällä on satanut vettä (!) tällä viikolla, ekaa kertaa kunnolla kolmeen kuukauteen. Virkistävää! Olemme myös sairastelleet, pienempi lapsi aloitti päiväkodissa edellisellä viikolla ja nappasi sieltä tietysti itselleen flunssan.  Viikko on kulunut yllättävän vauhdikkaasti, olen saanut muutaman asian hoidettua ja metsästänyt synttärikakkutarvikkeita.  Tässä kuitenkin muutama kohokohta viikon varrelta.

  • Tärkeimpänä syntymäpäivät, erityisesti lasten 3- ja 5-vuotissyntymäpäiväjuhlat. Perheessämme vietetään jopa viiden henkilön syntymäpäiviä seuraavan viikon sisään. Päätimme viettää tänään sunnuntaina sekä tyttöjen että yayon (mieheni isä) synttäreitä. Juhlia vietettiin oman perheen kesken, ei mitään suurta, mutta kakku piti tietysti olla. Vanhemman tytön toiveesta toteutimme sateenkaarikakun! Kakusta tuli kyllä hyvä, mutta aivan liian makea. Suklaakakku valkosuklaakreemillä täytettynä ja kuorrutettuna oli hieman too much.
  • Sain hankittua paikallisen terveydenhuoltokortin tarjeta sanitarian minulle ja tytöille.  Meille kortti on vielä määräaikainen, mutta tärkeintä on, että tytöt pääsevät helposti lääkäriin, jos tulee tarve. Yksi asia taas yliviivattu to do -listalta. Eikä prosessi ollut onneksi kovin hankala, joskus byrokratian määrä yllättää vähyydellään.

  • Ystäväni syntymäpäivät ilostuttivat minunkin päivääni vaikka olemmekin eri maissa. Oli kuitenkin ihanaa laittaa hänelle onnitteluviestejä ja kuulla mitä mukavia juttuja hänen päiväänsä sisältyi.
  • 4-vuotias sai koulusta trimesterin arvioinnin. Espanjalaiseen tapaan hän meni täällä suoraan kouluun, koulu alkaa täällä 3-vuotiaana. Koulu on aika esikoulumaista ja ero Suomalaiseen päiväkotiin on huomattava. Ilmeisesti lukuvuosi myös jaetaan kolmeen trimesteriin (joka päivä oppii jotain uutta) ja jokaiselle trimesterille on oma opetussuunnitelma. Olimme hieman huvittuneita tästä arvioinnista. Osittain arvioitavat seikat olivat samantyylisiä kuin päiväkodin varhaiskasvatuskeskustelussa läpikäytävät asiat. Mutta sitten siellä oli esimerkiski kohta ”tunnistaa appelsiinin alueensa tyypilliseksi talviajan hedelmäksi”. Tässä kohtaa oli yllättäen arvio vaatii harjoittelua.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *