Kanakeitto lohduttaa

Pidän ruuanlaitosta (kuten olen aiemminkin maininnut). Suunnittelen päivän ruuan yleensä edellisenä iltana ihan fiilispohjalta. Mikael on jo aikoja sitten luovuttanut minulle kaikki oikeudet päättää mitä meidän keittiössä tapahtuu. Ja hyvä niin, sillä se on oikeastaan tämän blogin ohella ainoa harrastukseni.

Meillä kärsitään tällä hetkellä flunssan kourissa ja silloin ainoa oikea vaihtoehto on tehdä mausteinen kanakeitto. Siitä tulee hetkeksi kaikille hyvä mieli. Tämä resepti on oma muunnelmani Tuure Kilpeläisen kanakeitosta (johon törmäsin googlettamalla). Ruoka onnistui niin hyvin että halusin tulla tännekin kehumaan ja jakamaan ohjeen. Olkaa hyvä.

MIAN LEMPEÄ KANAKEITTO

AINEKSET:

kanan rintafilee 300g

6 isoa perunaa (kiinteä)

3 porkkanaa

1 iso sipuli

2 kana/kasvisliemikuutiota

Broilerimauste 1rkl

Ruokakerma 2 dl

(curry-jauhe) 2 tl

Vettä noin 1l

 

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla perunat, sipuli ja porkkanat.

Lisää perunat ja porkkanat kattilaan. Täytä kattila vedellä n. 1l ja laita liedelle kypsymään.

Kuullota pannulla sipuli silppu ja kypsennä kana. Mausta broilerimausteella tai currylla. Paloittele broileri sopivan kokoisiksi paloiksi.

Kun vesi kiehuu kattilassa, lisää kaksi liemikuutiota. N. 10-15 minuutin keittämisen jälkeen lisää joukkoon kypsät kanat ja kuullotettu sipuli.

Lisää joukkoon makusi mukaan sitruunamehua sekä ruokakerma. (itse käytin Arlan maustettua Lempi-ruokakermaa, curry&chili)

Jos käytät tavallista ruokakermaa, voit maustaa keittosi ripauksella currya.

Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Vinkki: Keiton kylkeen sopii tuore ohrarievä. 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma Hyvä olo