Onneksi kohta on syksy.

Kesä on ihmisen parasta aikaa, näinhän sitä sanotaan. Itse olen varmaankin vähän vinksallaan , mutta olen ihan pienestä asti rakastanut  eniten loppukesää/alkusyksyä. Mä olen se tyyppi, joka valittaa kovimmilla helteillä kärsimystään ja  ilahtuu kesän viileistä sadepäivistä, kun saa kerrankin katsoa kotona telkkua, ilman syyllisyyttä. Juurikin tuo kotoilu on se, mikä usein jää kesällä vähemmälle. On varmasti ihmisiä, joita himassa nysvääminen lähinnä ahdistaa, mutta omalla kohdallani koti on se paikka missä osaan oikeasti rentoutua ja ladata akkujani.  Tykkään siitä kun tahti hidastuu ja arki alkaa. Ei tarvitse välttämättä olla joka viikonloppu jossain.

Omalla kohdallani syksy on myös sellainen aika vuodesta, kun  salilla kuntoilu ja syöminenkin on säännöllisempää. Tämähän on asia joka vaikuttaa suoraan hyvinvointiin. Kesä menee usein enemmän tai vähemmän herkutellessa ja monella myös alkoholinkäyttö on runsaampaa. Eikä siinä, useimmat meistä kuitenkin lomailevat kesällä, ja kyllähän nyt lomalla sopiikin herkutella ja nauttia . Ehkäpä kaikessa on kuitenkin kyse balanssista. Ilman kesän helteitä ja menoja, en varmastikaan osaisi aivan yhtä paljoa arvostaa syksyä ja”harmaata”arkea.

Syksyyn liittyy myös usein jonkin uuden alkua. Koulut ja harrastukset alkavat. Jopa tv:stä alkavat uudet sarjat kesän uusintojen jälkeen. Itse myönnän ihan häpeilemättä odottavani temppareiden uutta kautta. Muita uusia alkuja ei omalle kohdalleni ole tällä kertaa luvassa, sillä äitiyslomani kestää vielä kevääseen. Lähinnä haaveilen ottavani haltuun herkullisia reseptejä meidän uudessa keittiössä.

Meidän lähestyvä muutto onkin itseasiassa se kaikista suurin syy, miksi odotan syksyä tällä hetkellä malttamattomana. Sisustaminen ja tavaroiden järjestely on ihanaa. Samoin myös se, kun saa oikein luvan kanssa rampata ikeassa ja selata tori.fi :n tarjontaa. Muutamme pienemmästä isompaan ja osa nykyisistä huonekaluistamme lähtee kiertoon. Niiden tilalle hankitaan käytännöllisempiä ja yhteiseen tyyliin paremmin sopivia kalusteita. Reilun kuukauden päästä pääsen toivottavasti esittelemään uuden kotimme myös täällä blogin puolella:)

Löytyykö sieltä muita, jotka pitävät syksystä?

-mia

kuvat: pixabay

 

koti ajattelin-tanaan
Kommentit (0)