…blondi ei anna…

Frozen.

Punapää on Anna, joten blondin täytyy olla Elsa. Joku muistisääntö tähän täytyy keksiä, sillä se tuskastunut katse, minkä saan, kun takeltelen porojen ja lumiukkojen nimissä alkaa tuntuman yllättävän kuumottavalta.

Katseltuani Frozenin nyt viisi kertaa puolitehoilla, eli ainakin 2,5 kertaa kokonaan haluaisin nostaa esiin yhden ilmiselvän seikan.
Kuningas ja kuningatar kuolevat myrskyssä. Kruununperijä hallitsee säätä.

***
Susanna Sievisen ”Prinsessan hoito-opas” oli aikoinaan sellainen kirja, joka jäi lukematta. Historiaa rakastavana ihmisenä kuitenkin olen hyvin perillä miten prinsessoja kohdellaan. Hyvin samaan tapaan kuin Frozenissa. Uhrataan pienimmänkin voitontavoittelun nimissä häikäilemättömästi. Kirjassa kuulemma kerrottiin, että ruotsalainen 7-6 on hyvin tärkeä osa prinsessan hoitoa. Kiva prinssille, mutta ei ne tulevat kruununperijätä sitä kautta sisään mene. Arvostan silti Susannan panostusta kirjallisuuteen. Ihan samalla tavalla kuin Mobutu Sese Sekon demokratiaa.

Nykypäivän prinsessat laahustavat tennareissa kauppakeskuksen käytävillä, raapivat persettään häikäilemättömästi, polttavat tupakkaa ostarin lipan alla ja mitä viimeiksi kuulin, niin ”viittiks hakea mulle pullon äijjä”
Ensi kerralla otan rahat. En toki vie pulloa. Viinaa ei lapsille pidä antaa.

Prinsessat ovat kuolleet. Niitä on enää saduissa ja Ruotsissa. Ei kauaa sieläkään, jos Malmö jatkaa kasvamistaan. Nykypäivän prinsessat ovat valtaa pitävien puolueiden rivikansanedustajia. Niitä  jotka tekevät sen varsinaisen työn, että OrpoSipilät saavat paistatella spotissa. Elinalepomäet.

Se mitä minä halusin nähdä kuitenkin, on Huhtasaaren ja Andersenin Lin nyrkkitappelu. Tietysti mutapainikehässä. Sanoista tekoihin.

First blood.

 

 

hyvinvointi meikki museot-ja-nayttelyt ravintolat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *