Mausteinen linssi-punajuurivuoka
Päätin käynnistää vuoden 2020 yhdellä parhaimmista budjettiruuista. Mausteinen ja maanläheinen kasvisvuoka nostattaa veden kielelle ja kutkuttaa makuhermoja niin kauan kuin ihana tuoksu viipyilee keittiössä. Ohje on mukailtu Vege it -blogin ohjeesta.
Mausteinen linssi-punajuurivuoka
– 4 isoa tai 10 pientä punajuurta raastettuna
– 1 porkkana raastettuna
– 1 dl raakaa puuroriisiä
– 1-2 tölkkiä valmiiksi liotettuja punaisia linssejä
– 0,5-1 tölkki kaurakermaa
– 1 sipuli
– 3 valkosipulinkynttä
– aromisuolaa, sipulimaustetta, currymaustetta, valkopippuria, timjamia, inkivääriä (kaikkia *reippaasti*)
– päälle voinokareita
Keitä puuroriisi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä.
Kuori ja juurekset ja raasta ne esim. monitoimikoneessa. (Valmista raastetta voi vielä hienontaa muutaman kerran veitsellä.)
Lisää raastetut juurekset pannulle. Lisää öljyä. Kypsennä raastesekoitusta pannulla hetki. Lisää myös mausteet.
Kaada kypsästä puuroriisistä mahdollinen vesi pois ja lisää juuresraasteen joukkoon. Lisää myös huuhdellut linssit. Sekoita. Lisää vielä kermaa noin puoli purkkia tai oman maun mukaan.
Kaada seos uunivuokaan. Lisää päälle halutessasi voi- tai margariininokareita. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Vuoan voi peittää foliolla 30 minuutin jälkeen.
Tarjoile valmis punajuurivuoka esimerkiksi paahdetun sipulirouheen kanssa.
Vinkki: Voit myös lisätä mausteet jo sipulin ja öljyn joukkoon, mutta varo, etteivät ne tuolloin pala.