Aamiaiseksi kananmunaa ja kesäkurpitsaa

Opin Italiassa asuessani paljon kaikenlaista ruuasta ja juomasta. Se ei ole yllättävää, sillä ruoka on italialaisille taatusti elämän tärkein asia. Olisi hienoa, jos osaisi itsekin suhtautua ruokaan ja ruuanlaittoon samalla intohimolla. Syöminen kun tuntuu olevan liian usein vain välttämätön pakko.

Koska on Lilyn ruokaviikko, niin päätin jakaa tämän kaikkein epäolennaisimman asian, jonka opin. Nimittäin yhtenä aamuna huomasin, että silloinen kämppikseni teki itselleen ruokaa kesäkurpitsasta. Hän raastoi kesäkurpitsan, laittoi sen paistumaan pannulle ja lisäsi sekaan kananmunaa.

Itselleni ei olisi varmaan tullut mieleenkään raastaa kesäkurpitsaa, ellen olisi nähnyt jonkun muun tekevän niin. Tämä kesäkurpitsan ja kananmunan sekoitus on nopea ja näppärä osa aamupalaa, jos haluaa aamiaispöytään jotain vaihtelua. Kesäkurpitsa ja kananmuna paistetaan oliiviöljyssä - tottakai. Nykyään en käytä ruuanlaitossa enää mitään muuta öljyä.

Tässä kesäkurpitsa-kananmunaruuassa (muhennoksessa? paistoksessa? munakkaassa? mikä tämä nyt sitten on?) on sekin hyvä puoli, että sitä voi muunnella lukuisilla tavoilla. Joskus olen raastanut sekaan esimerkiksi paprikaa tai juustoa.

Kas näin! Ellette ole koskaan ajatelleet raastavanne kesäkurpitsaa, niin tehkää se nyt!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan loistava vinkki. Kiitos! :) Mä vaan oon yleensä paistanut kesäkurpitsa-viipaleita öljyssä ja syönyt ruuan lisukkeena, mut nyt täytyy kokeilla tuolleen. Tosin ensin täytyy ostaa kesäkurpitsa. :D

Fuulaan (Ei varmistettu)

Se olin minä! Siis tuo vierailija. :D

Luminosa

Ole hyvä! :D Kiva, että tästä vinkistä oli hyötyä. Kesäkurpitsa on kyl tosi kätevä vihannes, kun sitä voi laittaa suunnilleen kaikkeen. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.