Linnan Juhlista yksin kotiin

Pari viime viikkoa on ollut täynnä henkistä ja fyysistä kuormitusta. Vieläkään se ei ole täysin ohi, joten valitsin yökerhon sijaan kodin, teemukin ja unen.

Turun Linnassa järjestettiin tällä viikolla juhlat. Ensimmäistä kertaa minulla oli kuvauslupa ja järjestelmäkamera festareilla. Tunsin oloni enemmän kiusaantuneeksi kuin innostuneeksi siitä. Vasta, kun nostin kameran ja aloin kuvata, kaikki sujui luonnostaan.

En ole koskaan pitänyt itseäni valokuvaajana - enkä minä sellainen olekaan. Valokuvaamisessa tosin on se hyvä puoli, että yleensä se on kolmen biisin jälkeen ohi ja lopun keikan ajan voi keskittyä kuuntelemiseen. Kirjoittajana pitää muistaa myös keikkojen aikana tehdä muistiinpanoja.

Kuvaamisesta ja muistiinpanojen kirjoittamisesta huolimatta näin kolmena iltana hienoja keikkoja. Musiikki ja keikat ovat parhaita! Keikoilla syntyy tilanteita, jossa vieruskaverille voi kuiskata: "Jos mä joskus menisin naimisiin, tämä biisi soisi mun häissä." "Joo." tai vähemmän romanttisesti: "Sanoks se, et tää laulu kertoo perseestä?" "Eiku kesästä, mutta sama asia!"

Keikoilla tunteet ovat sekä yhteisiä että yksityisiä. On jännä, miten jonkun henkilökohtaisen tunteen jakaminen vaikuttaa niin vahvasti. Tänään olin ilman seuralaista katselemassa Lauri Tähkää. Se oli ensimmäinen kerta, kun näin herran hänen soolouralleen siirtymisen jälkeen. Oli se yhä mun Laurini. Se sama, jonka näin vuosia, vuosia sitten Kaarihovin lavalla ja rakastuin. Tunteeni oli yksityinen - ja yhteinen satojen muiden ihmisten kanssa.

Kommentit

LinaS
iivents

"Valokuvaamisessa tosin on se hyvä puoli, että yleensä se on kolmen biisin jälkeen ohi ja lopun keikan ajan voi keskittyä kuuntelemiseen."

Totta, kolmen ekan biisin jälkeen sitä voi pistää kameran takaisin kassiin ja kuunnella bändiä rauhassa. Mutta joskus kyllä käy niin, että päässä alkaa pyöriä monta eri kuvauskulmaa ja kohtaa, joita ei tajunnut tuon ensimmäisen kolmen kappaleen aikana hyödyntää.  Varsinkin, jos on uudessa ja esim. ahtaassa kuvauspaikassa viidentoista muun kuvaajan kanssa.

Luminosa

Niin aivan. Mitä enemmän kuvaa, sitä vähemmän on kuviinsa tyytyväinen. Nyt, kun kuvaan niin harvoin, oon yleensä kaikkeen tyytyväinen! :D Tuolla mulla ei ollut edes tarkoitus kuvata mitään kuvakollaasia, vaan saada yks tai kaks julkaisukelpoista kuvaa tekstin yhteyteen. Saa nähdä, onnistuinko. :)

LinaS
iivents

Varmasti onnistuit! :)

Tinski (Ei varmistettu)

"Sanoks se, et tää laulu kertoo perseestä?" "Eiku kesästä, mutta sama asia!" :D :D Flunssainen lukijasi pärskäytti poskiontelonesteet pitkin näyttöä. Ai ai, mitä settiä!
Kävin muuten katsomassa Tähkän keikan Kaarihovilla. Olihan se yleisön vähyys shokki niin hänelle kuin itsellenikin.. Parin biisin verran hän tuntui kokoavan itseään (eikä ihme, pettymys oli varmasti suuri, kun näki tyhjän salin) mutta sen jälkeen mies syttyi taas tuttuihin liekkeihin. Ammattilainen on ammattilainen! Ja paikallaolijoista takuulla jokainen sai, mitä tuli hakemaankin.. lapiokaupalla. :)
Syksy vetää keikoille taas.. itse en ole festarikeikkatyyppejä, vaikka festarinaisia kyllä. Mutta kun tulee syksy ja esim. Rytmikorjaamon lista näyttää noin huikealta kuin nytkin, on mahdotonta olla varailematta lippuja tuonne, tänne ja sinne. Ja miksi pitäisikään! Rytmikorjaamo ansaitsee kyllä suuret kiitokset siitä, että keikat ovat alkuillasta eikä mitään puolen yön jälkeisiä soitantoja. Hyvin ehtii pe-iltana keikalle, kotiin ja on ihan pirteänä lauantaiaamuna töissä. :>
Oletko itse Terhi ollut uudistuneella Rytmiksellä?
(...kuumeisen naisen avautuminen.)

Luminosa

Hei Tinski! :) Pahoittelen, että näyttösi sai kokea karmean kohtalon! :D

Ei täälläkään keikka täynnä ollut, mutta oli silti ihan hyvin ihmisiä. Koko Linnan Juhlat oli aika huonosti mainostettu tapahtuma, kun tuntui, ettei juuri kukaan edes tiennyt siitä. Sen lisäksi sinne oli aivan naurettavan hintaiset liput. Hyvä, että Lauri sai koottua itsensä ja veti hienon keikan! :)

En oo tainnut olla Rytmikorjaamolla muutamaan vuoteen - en siis tiedä, mitä siellä on uudistettu. Kerro lisää!

Kommentoi