Tarina siitä, miten Kafka aiheutti parisuhteeni..

Aion nyt kertoa, miten minä päädyin parisuhteeseen. Kaikki on Franz Kafkan syytä tai ansiota.

Vuoden 2011 lopussa heitin Prahassa Kafka-kaupan edustalla kolikon veteen ja sanoin: "Toivon, että vuosi 2012 on seksin vuosi. Katsotaan sitä rakastumista sitten vaikka seuraavana vuonna." Mitä muutakaan sitä olisi voinut sellaisen suihkulähteen edessä toivoa?

Vuosi 2012 oli ja meni. Toiveeni toteutui ihan hyvin, kiitos kysymästä.

Tammikuussa 2013 päädyin usean sattuman kautta erään miehen kanssa salsatunnille. Salsatunnin jälkeen nautimme ateriat Subwayssa ja puhuimme muun muassa kirjallisuudesta. Kumpikaan meistä ei normaalisti syö Subwayssa. Kumpikin meistä lukee kirjoja. Kafkan Muodonmuutos on novelli, joka on jäänyt mieleeni elävästi. Minua puistattaa ajatuskin siitä.

Lainasin miehelle kirjan, jotta hän voisi lukea tämän inhonväreitä aiheuttavan tarinan. Siinä tarinaa lukiessaan ja minulle viestitellessään hän tajusi, että minusta kannattaa ottaa kiinni. Minä olin antanut sydämeni jo sen kirjan mukana.

Muodonmuutos tuli luettua ja siinä samassa sinkkuelämäni muutti muotoaan kunnon kolinalla. Ympyrä sulkeutui. Lähteisiin siis kannattaa heitellä kolikoita ja samanlaista kulttuuria arvostavaa ihmistä kannattaa ottaa tiukasti kiinni kädestä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.