Omenatosca
Resepti on Hembakat lehdestä
Pohja
100g voita
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 omenaa
1 tl kanelia
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munasokeri-seokseen jauhot ja vaniljasokeri. Kaada lopuksi sekaan jäähtynyt voisula ja sekoita hyvin. Kaada taikina halkaisijaltaan 20-24 cm voideltuun irtopohjavuokaan. Halkaisen omenat ja poista kova keskiosa. Viipaloi omenat ja lado ne taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.25 minuuttia. Kun otat kakun ulos uunista, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
Tosca
50 g voita
3/4 dl sokeria
50 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada sekaan jauhot ja mantelilastut, sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi maito. Kaada lämmin toscaseos kakun päälle ja laita uuniin 200 asteseen n. 8-10 min