Mustaherukkakakku
Pohja:
170 g tummaa suklaata
150 g voita
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 liivatelehteä
3 dl mustaherukkahilloa
1 dl sokeria
(1 pieni purkki rahkaa)
4 dl kermaa
2 rkl laimentamatonta mustaherukkamehua
Päällyste:
Hyytelösokeria
Mustaherukkahilloa
Sulata suklaa ja voi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä suklaa-rasvaseos ja keltuaisvaahto. Lisää vehnäjauhot. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Paista 175-asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Pane liivatelehdet kylmään veteen. kuumenna herukkahillo ja sokeri. Purista liivatteista vesi ja sulata ne hilloon. Sekoita halutessasi rahka kerman joukkoon ja lisää herukka-liivateseos kermavaahtoon. Levitä seos pohjan päälle.
Tee päällyste hyytelösokeri -pakkauksen ohjeen mukaan.