Lemoncurd -kääretorttu
Ihana kääretorttu, resepti on vanhasta Olivia-lehdestä.
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
marenki:
2 kananmunan valkuaista
3/4 dl sokeria
lisäksi:
2 dl mantelilastuja
täyte:
1 dl lemon curdia
2 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
2 passionhedelmää
tomusokeria
valmista ensin marenki, jotta välissä ei tarvitse pestä vispilöitä ja vatkauskulhoja. vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. sekoita kevyesti.
kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. nostele marenki pohjataikinan päälle pieniksi nokareiksi ja levitä nokareitä hieman veitsellä. kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
ripottele mantelilastuja kääretorttupohjan kokoisen leivinpaperiarkin päälle. kumoa torttupohja mantelilastujen päälle. irrota leivinpaperi torttupohjasta.
vatkaa kerma vaahdoksi. kaapaise passionhedelmistä sisus ja sekoita kermavaahtoon. mausta sokerilla.
levitä torttupohjalle lemon curdia. levitä päälle kermavaahtoa. kääri torttu pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi ja nosta se tarjoilulautaselle. siivilöi pinnalle tomusokeria.