Marjakakku

IMG_0216.jpg

 

Nigella Lawsonin resepti:

 

  • 375 grams crumbled biscuits
  • 75 grams soft unsalted butter
  • 400 grams cream cheese (at room temperature)
  • 240 grams lemon curd (at room temperature)
  • 125 grams blueberries
  • 125 grams blackberries
  • 125 grams raspberries
  • 125 grams redcurrants (or pomegranate seeds)
  • 125 grams small strawberries

Method

  1. Process the biscuits and the butter to a sandy rubble and press into the sides and bottom of a deep-sided fluted tart tin approx. 25cm diameter x 4–5cm deep / 10inch diameter x 2 inches deep with a loose base. Place in the freezer (or fridge if that is not possible) for about 10–15 minutes.
  2. In a clean processor bowl, process the cream cheese and lemon curd (or just mix by hand) and spread into the bottom of the chilled tart tin, covering the base evenly.
  3. Arrange the fruit gently (so it doesn’t sink in too much) on top of the lemony cream cheese in a decorative manner, leaving some of the strawberries unhulled, with their picturesque stalks attached.
  4. Place the tart in the fridge, preferably overnight, though for at least 4 hours. It does need to get properly cold in order to set enough for the tart to be unsprung and sliced easily.

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Passionhedelmäjuustokakku

IMG_0169.jpg

 

100 g voita 
250 g keksejä, murskattuna 
4 liivatelehteä 
600 g tuorejuustoa 
3,5 dl tomusokeria 
3 dl kermaa 
5 kpl passionhedelmää 
1 limen mehu 
1 pss marenkia

Sekoita kulhossa hyvin keskenään voi ja digestivekeksi murut. Seuraavaksi laita kakkuvuoan pohjalle ympyrän muotoinen leivinpaperinpala ja sen päälle kokoa voi-keksimuruseos.

Painele keksiseos tiiviisti kakkupohjaan. Laita kakkuvuoka jääkaappiin, jotta keksimuruseos jähmettyy.

Täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi, jotta ne pehmenevät. Sekoita seuraavaksi isossa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Sitten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti sekoittaen tuorejuustomassaan. Kun massa on hyvin sekoitettu on aika sulattaa liivatelehdet.

Laita kattilaan 1 limen mehu, 5 passionhedelmän hedelmäliha ja anna seoksen lämmetä. Ota pehmenneet liivatelehdet pois vedestä ja purista ylimääräinen neste pois, lisää ne sitten lämmenneeseen seokseen ja anna niiden sulaa. Lisää liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita hyvin.

Seuraavaksi lisää marenkeja kovettuneen keksikakkupohjan päälle ja kaada tuorejuusto-passionhedelmätäyte päällimmäiseksi.

Laita juustokakku jääkaappiin jähmettymään. Koristele valmis kakku murennetuilla marengeilla.

Resepti: Sara La Fountain

Koti Ruoka ja juoma