Pupukakku

IMG_3196.JPG

 

Tein pupukakun pohjaksi mehevän porkkanakakun ja pupu sai kuorrutteen tuorejuusto-smetana-tomusokeri -sekoituksesta. Väliin laiton kuorrutetta, johon olin lisäksi sekoittanut hedelmiä. Paras porkkanakakkuresepti on mielestäni Leila Lindholmin: 

 

Leilas morotskaka

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Mandariini-valkosuklaa jälkiruoka

IMG_1385.JPG

Meillä on ystävieni kanssa tapana järjestää vuorotellen illallisia. Viime kerralla tarjoilin jälkiruokana triflen joka koostui vaniljakaurakeksimuruista, valkosuklaalla maustetusta kermavaahdosta ja vaniljaisista mandariinilohkoista. Inspiraation sain ihanasta Hembakat -lehdestä. Oli herkkua!

Koti Ruoka ja juoma