Syntymäpäiväkakut

IMG_2155.JPG

Kakkukuljetus syntymäpäiville, kummityttö täytti 5 vuotta ja minä 25 vuotta. Tarjolla oli lisäksi siskon leipoma sacher-kakku. Leivoin ensimmäistä kertaa Brita-kakun. En voinut vastustaa, kun kaupassa oli vielä myynnissä suomalaisia mansikoita.

Brita-kakku

Pohja:

150 g voita

1.25 dl sokeria

3 keltuaista

1 tl vaniljauutetta

1.75 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2.5 tl leivinjauhetta

1.25 dl maitoa

Päälle:

3 valkuaista

1.5 dl sokeria

Mariannerouhetta

Täyte ja päällinen:

2.5 dl vispikermaa

150 g vaniljarahkaa

150 g maitorahkaa

0.5 dl limehilloa

mansikoita

tomusokeria

Ohje:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuiset. Laita valkuaiset vatkauskulhoon. Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokeri-vaahtoon. Lisää vaniljauute. Sekoita keskenään jauhot. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa voi-sokeri-muna-seokseen. Älä vaivaa taikinaa. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ohueksi kerrokseksi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi samalla lisäten sokeria pienissä erissä. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle. Ripottele päälle Marianneraouhetta. Paista 180 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kahtia. Siirrä toinen puoli tarjoilulautaselle

Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoit joukkoon maitorahka, vaniljarahka ja limehillo. Levitä yli puolet täytteestä pohjan päälle. Laita päälle reilusti mansikan puolikkaita. Nosta toinen pohjalevy päälle, levitä loput täytteestä. Koristele mansikan puolikkailla ja ripottele pintaan hieman tomusokeria. 

 

Sitten toinen kakku, ensin kakkupohjat:

Valkoinen kakku

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1 1/2 dl maitoa

6 munanvalkuaisia

1 tl vaniljauutetta

2 dl sokeria

4 tl leivinjauhetta

160 g huoneenlämpöistä voita

Sekoita maito, munanvalkuaiset ja vaniljauute haarukalla. Sekoita toisessa kulhossa jauhot sokeri ja leivinjauhe, lisää voi ja sekoita sähkövatkaimella 1-2 minuuttia. Lisää jauhojen sekaan maitoseos ja sekoita sähkövatkaimella korkeintaan minuutti. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Suklaakakku

1 dl sokeria

1/2 dl ruokosokeria

100 g huoneenlämpöistä voita

1 tl vaniljauuteeta

2 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

60 g suklaata

Sekoita sokerit voi ja vaniljauute sähkövatkaimella, lisää munat, jauho ja kaakaojauhe. Sekoita taikinan joukkoon vielä suklaa rouhittuna. Paista 180 asteesa noin 30 min.

Suklaakastike

1/2 purkkia kondensoitua maitoa

50 g tummaa suklaata

Sulata suklaa kattilassa kondensoidun maidon kanssa

Kokoa kakku asettamalla vielä lämmin suklaakakkupohja kakkualustalle, levitä suklaakastike varovasti kakkupohjan päälle anna kakun jäähtyä ja kastikkeen imeytyä noin 30 min. Tee sillä välin kuorrute.

Kuorrute

200 g tuorejuustoa

50 g  huoneenlämpöistä voita

5 dl tomusokeria

1 rkl kermaa

sekoita ainekset keskenään.

Nosta vaalea kakkupohja suklaakakun päälle ja levitä kuorrute.

koti ruoka-ja-juoma