Passionhedelmäjuustokakku
100 g voita
250 g keksejä, murskattuna
4 liivatelehteä
600 g tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
3 dl kermaa
5 kpl passionhedelmää
1 limen mehu
1 pss marenkia
Sekoita kulhossa hyvin keskenään voi ja digestivekeksi murut. Seuraavaksi laita kakkuvuoan pohjalle ympyrän muotoinen leivinpaperinpala ja sen päälle kokoa voi-keksimuruseos.
Painele keksiseos tiiviisti kakkupohjaan. Laita kakkuvuoka jääkaappiin, jotta keksimuruseos jähmettyy.
Täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi, jotta ne pehmenevät. Sekoita seuraavaksi isossa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Sitten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se varovasti sekoittaen tuorejuustomassaan. Kun massa on hyvin sekoitettu on aika sulattaa liivatelehdet.
Laita kattilaan 1 limen mehu, 5 passionhedelmän hedelmäliha ja anna seoksen lämmetä. Ota pehmenneet liivatelehdet pois vedestä ja purista ylimääräinen neste pois, lisää ne sitten lämmenneeseen seokseen ja anna niiden sulaa. Lisää liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita hyvin.
Seuraavaksi lisää marenkeja kovettuneen keksikakkupohjan päälle ja kaada tuorejuusto-passionhedelmätäyte päällimmäiseksi.
Laita juustokakku jääkaappiin jähmettymään. Koristele valmis kakku murennetuilla marengeilla.
Resepti: Sara La Fountain