2 x Travel Goals

by a mile

Aina on hyvä aika haaveilla seuraavasta reissusta. Mulle mieluisinta stressintappopuuhaa on avata Rantapallon äkkilähdöt-sivu, laittaa Momondo tulille, ja haaveilla mitä upeimmista majoituskohteista Booking.comissa. Rustailen numeroita ja päivämääriä erinäisiin asialle omistettuihin vihkosiin, lasken budjetteja ja halvimpia mahdollisia lentoja, kirjaan ylös lentoaikoja ja junamatkoja ja tietysti kahviloita. Näen jo itseni siemailemassa cappuccinoa keskellä kaupungin vilinää.

Muutama haave on ylitse muiden, ja ajattelin koota niistä pientä postaussarjaa. Tässä kaksi ensimmäistä, toivottavasti inspiroidut!

Islanti Road Trip

Tälle reissulle oli tarkoitus lähteä jo tänä keväänä, huhtikuun lopussa. Kaikki suunnitelmat oli jo valmiina ja yksi yöpaikkakin varattuna (suloinen mökki, jonka pihalla oli palju josta tuijotella yöllä tähtiä, revontulia tai realistisemmin rankkasadetta), mutta elämässä kaikki ei aina käy kuten toivoisi ja reissu jäi vielä tältä erää väliin. Silti, uuden reissun suunnittelu tulee olemaan paljon helpompaa, kun kaikki perusasiat maasta ja siitä, mitä haluamme nähdä ja kokea, on jo tiedossa.

Islannissa tarkoituksena on kiertää saaren ympäri kulkeva Ring Road, josta matkaa kertyy jotakuinkin 1500 kilometriä. Suunnitelmissa on kuitenkin poiketa kehätieltä muutamaan otteeseen ja uskonkin, että lopulta tuo 1500 ylittyy roimasti. Aion ottaa niin monta kuvaa, hengittää syvään ja rauhassa, polskia mahdollisimman monessa kuumassa lähteessä ja fiilistellä laguunissa. Aion tehdä road trip -soittolistan ja vaatia kuskia pysäyttelemään autoa vähän väliä, jotta saisin ottaa vielä yhden kuvan. Mä en malta odottaa tätä reissua! 

Lisää Islannista voi lueskella vaikkapa täältä.

Photo shared under CC0-licence. Edit by me.

 

Interrail

Haaveenani on ollut matkustaa Eurooppaan junailemaan jo niin kauan kuin muistan. Kesät ovat kuitenkin aina täyttyneet töistä ja muista menoista, eikä sopivaa rakoa reissulle ole löytynyt. Täytän maaliskuussa 26 vuotta, eli ensi kesänä olisi viimeinen mahdollisuuteni päästä reissuun VR:n hinnaston mukaan hieman halvemmalla. Silti, parempi maksaa hieman enemmän, kuin olla pääsemättä matkaan ollenkaan: pienenä luulin, että reilaamiseen on jokin absoluuttinen ikäraja, jonka jälkeen matkustaminen ympäri Eurooppaa junalla suorastaan kielletään. :D

Interrailissa houkuttaa monien kohteiden koluaminen yhden reissun puitteissa. Olen matkustanut jonkin verran Euroopassa, mutta kiehtovia ja kauniita matkakohteita riittää aina uusia. Pidän junamatkustuksesta, joten junassa istuskelu ei olisi minulle mikään ongelma. Voisin helposti myös ottaa yöjunan ja säästää niin majoituksessa (tosin en usko, että potentiaalisin matkakumppanini olisi tästä ajatuksesta kovin innoissaan :D).

Olen pyöritellyt monenlaisia reittisuunnitelmia päässäni. Yhteistä niille on kuitenkin se, että isojen kaupunkien lisäksi pysähdyksistä löytyy myös pieniä kyläpahasia ja toivottavasti myös kaistale rantaa. Uskon, että Euroopan suuret kaupungit alkavat nopeasti muistuttaa toisiaan ja siksi aion suunnitella reitille vaihtelua. Reilin päättöpisteeksi olen miettinyt Lontoota, sillä kaupunki on minulle tuttu ja rakas. Kuitenkin toisaalta houkuttaisi pistää loppukohteeksi jokin rantakohde, sillä pitkän reissun jälkeen mikään ei varmasti kuulostaisi yhtä hyvältä kuin lasi kylmää juomista ja kaunis hiekkaranta.

Interrailista voi katsoa lisää VR:n sivuilta!

Shared under CC BY-SA4.0. Edit by me.

Mitä kuuluu sinun matkustushaaveisiin? Lähtisitkö Islantiin tai reilaamaan?

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Islanti onkin vähän erikoisempi paikka, kuulemma kallis....muuten olisi kiva mennä!

sharks
by a mile

Joo, valitettavasti kaikki siellä tuppaa maksamaan aika paljon, varsinkin ravintolahinnat ovat ilmeisesti aika suuret. :/ Majoitusta sen sijaan sai mun mielestä suht. edullisesti. Mutta varsinkin tuollaiselle road trip -meiningille tulee todella helposti iso hintalappu, useita eri majoituksia, lennot, autovuokra, bensa. Onneksi sentään nähtävyydet ovat pääosin ilmaisia! Silti, säästää pitää ennen kuin me tälle reissulle päästään. :D

sallamanteri

Mäkin olen nyt viime aikoina haikaillut tuosta Islannista, kaikki siellä käyneet ovat kehuneet paikkaa kovasti ja kuvat sieltä näyttää aivan upeilta :) Toinen mikä kiinnostaa on Itävalta, huristelimme sen läpi junalla ja maisemat oli niin mahtavat, että sinne on pakko päästä pidemmäksi aikaa.

sharks
by a mile

Kuulostaapa kivalta tuo Itävalta! Oon itse käynyt vain Wienissä, mutta Itävaltaa olisi mukava tutkailla tarkemminkin. Joku road trip -tyyppinen juttu oikeastaan missä vain kiinnostaa tällä hetkellä :D

evalindman
Eva Lindman

Käytiin kaveriporukan kanssa reilaamassa Euroopassa kun oltiin just täytetty kahdeksantoista. Oli kyllä ikimuistoinen reissu ja juna oli ihan super näppärä kulkuneuvo Euroopassa. Yllättävän halvalla päästiin vaikka oltiin kesällä ihan sesonki aikaan eikä varattu oikeestaan mitään etukäteen, mikä oli aika vapauttavaa. Viel ois kiva käydä reilaa Euroopan itä puoli, siellä ei niinkään ehditty matkustaa. Suosittelen lämpimästi Euroopan reiliä! Islantiin oon menossa ens kuussa ja nyt oon kahlaillu hullun lailla eri matka blogeja läpi aiheesta. Toi teidän suunnittelema road trip kuulostaa tosi hyvältä! En malta odottaa omaa reissuu :)

sharks
by a mile

Ai että, kuulostaapa kivalta teidän reili! Haluaisin kyllä hurjasti lähteä jo ensi kesänä, mutta saa nähdä miten käy. 

Aaahh pitäkää hauskaa Islannissa :) Teidän reissusta tulee varmasti ihan loistava, Islannissa tuntuu vaan olevan niin paljon kaikkea upeeta nähtävää!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.