Kinkku-fetapiirakka

Meillä oli eilen kavereiden kesken pienet illanistujaiset/myöhäiset tuparit/aikaiset Halloween-paardit, ja olin todella innoissani! En ollut nähnyt näitä upeita tyyppejä pitkään aikaan, ja eilen kaikki pääsivät paikalle kotikaupungeistaan. Parasta!

En ole jauhopeukalo, mutta taiteilin meille jotain herkkuja rupattelun ohella syötäväksi, osan selkeällä Halloween-twistillä. Luin joskus auktoriteeteista suurimmalta, eli vauvafoorumilta, että tupareissa nyt on vähintään tarjoiltava oikeaa ruokaa eikä mitään härpäkkeitä, tai vieraat lähtevät nälissään ja sydänjuuriaan myöten loukkaantuneina pois. Meidän porukassa ei kuitenkaan moisia sääntöjä ole, ja kinkkupiirakka upposi porukkaan hyvin illalla ja tänään vielä aamupalaksi. Huh – kaikki leipomukset eivät ainakaan menneet ihan metsään.

Tässä teillekin ohje. Tämä on aikoinaan lehdestä leikattu ohje, jota siskoni on vielä modaillut paremmaksi. Ohjeeseen ei tarvita ollenkaan kananmunaa, sillä täyte jähmettyy muutenkin. Lisäksi täytteitä on superhelppo muokata omaan makuun sopivaksi, esimerkiksi vegeversio herkkusienillä voisi olla herkkua!

kinkkupiirakka.png

Kinkku-fetapiirakka

Pohja

  • 150 grammaa voita/margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl vettä
  • hyppysellinen suolaa

Täyte

  • 1 prk Creme Bonjour – valkosipuli ja yrtit
  • 1 pussi kinkkukuutioita
  • 1/2 – 1 punasipuli pilkottuna
  • 1/2 purkki fetajuustoa
  • mozzarellaraastetta piirakan päälle
  • basilikaa koristeluun

Margariini ja jauhot sekoitetaan, lisätään vesi ja suola. Vuorataan normaalin piirakkavuoan pohja ja reunat taikinalla. Täytteen kaikki aineet sekoitetaan keskenään (paitsi juustoraaste!). Paista 175 asteessa 30-45 minuuttia, kunnes juusto saa väriä pintaan. Koristele tuoreella basilikalla.

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.