Paras herkku on porkkanakakku
tärähtänyt kuva. tiiätte sen tunteen, kun kamerassa kuva näyttää just hyvältä ja sitten se onkin ihan epäskarppi.
Monet mieltävät porkkanakakun enemmän syksyn herkuksi, mutta mä syön porkkanakakkua aina kun jaksan vetää läpi sen hävyttömän raastamisoperaation mikä valmistamiseen menee, (9dl porkkanaraastetta on aikas monta porkkanaa…) eli aika tarkalleen kahdesti vuodessa. Onneksi sitä tulee kerralla niin paljon, että pakastimeenkin riittää monta palaa odottamaan huonoja päiviä.
Teen itse kakun aina tällä ohjeella, joka on ihan helkkarin hyvä ellei maailman paras. Kakusta tulee supermehevä ja makean pehmeä. Vaihdan alkuperäisestä ohjeesta vain sulatejuuston tuorejuustoksi, muita muunnoksia se ei ole omaan makuuni tarvinnut.
- 6 munaa
- 6 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4tl leivinjauhetta
- 3tl vaniljasokeria
- 2 rkl kanelia
- 9 dl porkkanaraastetta
- 300 g voita tai margariinia sulatettuna
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Tee kuorrutus:
- 150 g margariinia
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4,5 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja tuorejuusto vatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä jäähtyneelle pohjalle.
yritin pyyhkiä partsin pöytää näitä kuvia varten. enemmänkin olis voinut yrittää.
Herkullista sunnuntaita <3