Tulevaisuuden matkailu

Heippa!

Tässä päivityksessä kirjoittelen ja avaan enemmän seuraavasta aiheesta: Matkailun tulevaisuus ja erilaiset keinot markkinoida yritystä. Tulevaisuuden matkailu on mielenkiintoinen aihe. Teknologia ja matkustuskeinot kehittyvät koko ajan ja on jännittävää nähdä, mitä tulevaisuudessa odottaa.

Ensimmäisenä käsittelyssä on Citynomadi niminen opassovellus. Sovelluksen avulla pääsee kehittämään omaa mm. omaa paikka- ja karttatietämystään. Pääsee myös opiskelemaan kaupunkien historiaa ja mielenkiintoisia tarinoita. Sovelluksen avulla on helppoa seikkailla ympäri maailmaa ja esimerkiksi luoda ja jakaa oman reittinsä kuvien kera ystäville ja muille ihmisille. Citynomadi on helppokäyttöinen. Siellä pystyt helposti etsimään reittejä tietyistä kohteista ja voit valita juuri sellaisen reitin kuin tykkäät. Näet aina oman sijaintisi jotta pystyt helposti seuraamaan reittejä. Minusta Citynomadi on erinomainen sovellus ja auttaa ihmisiä tutustumaan ympäristöön hauskalla tavalla. Esimerkki kivasta Citynomadireitistä on Turun Tuomiokirkko -reitti. Kierroksella pääsee tutustumaan alttareihin, kappeleihin ja muistomerkkeihin. Reitistä löytyy kuvia ja mukavasti tietoa kohteista. https://citynomadi.com/route/a200aa6009ce072c52b6175cf7d460a3

Seuraavana vuorossa hieman uudempi ilmiö nimeltä selfieturismi. Nykyään ihmiset saattavat mennä johonkin kohteeseen vain saadakseen kuvan esimerkiksi itsestään jonkin tietyn asian kanssa. Ihmiset haluavat muiden näkevän että he matkustavat. Selfieturistit näkevät matkakohteen enimmäkseen kameran linssin kautta. Kuvia halutaan ottaa kohteesta ja itsestään, jotta niitä voi jakaa muille nähtäväksi. Jakaminen tapahtuu joko samantien paikanpäällä kohteessa tai myöhemmin niinsanottuina ”throwback” -kuvina. Monet ”elävät” nykyään saadakseen kuviin tai videoihin tykkäyksiä ja kehuja. Kohteesta ei itseasiassa välttämättä olla edes niin kiinnostuneita, vaan siitä, millaisia reaktioita kuvat saavat muissa aikaan. Selfieturismi voi olla myös hyvin vaarallista, nimittäin jotkut yrittävät ottaa kuvia vaarallisissa paikoissa saadakseen huomiota somessa. Selfieturismi on aiheuttanut jopa kuolemia. Ilmiö ei omasta mielestäni ole hirveän hyvä. Ihmiset saattavat saada päähänpistoja siitä missä ottaa parhaimpia kuvia, ja siinä voikin käydä huonosti. Myöskin ainakin itse nauttisin mieluummin konkreettisesti matkakohteesta katsellen ja ihaillen paikkoja, enkä koko ajan ottamalla kuvia muista tai itsestäni.

Ja seuraavana onkin vuorossa QR-koodit! QR-lyhenne tulee sanasta Quick Response. Eli henkilö saa nopeasti kaipaamansa lisätietoa. Jos esimerkiksi jonkin patsaan alla on QR-koodi, saat skannaamalla sen lisätietoa patsaasta. QR-koodeilla voi luoda mm. vapaamuotoisen tekstin, linkin verkkosivustolle, käyntikortin tai pääsyohjeet (salasana ja verkon nimi) kirjautumaan langattomaan verkkoon.QR-koodien lukemiseen tarvitaan applikaatio esimerkiksi QR reader (IOS) tai QR code reader (Android), joka kameran avulla lukee koodin ja näyttää koodin takaisen tekstin. Yrityksen on myös erittäin helppo käyttää QR-koodeja omassa markkinoinnissaan. Kun yritys on luonut QR-koodin, on niitä helppo painaa mm. flyereihin, seinämainoksiin, lehtiin, erilaisten pakkausten kylkiin tai vaikka bussissa edellä olevan tuolin takana olevaan mainokseen.Markkinoidessa esimerkiksi jotain matkaa, on helppo laittaa mainokseen oheen QR-koodi, jonka skannaamalla pääsee esim. nettisivuille. QR-koodien haastavuus on siinä, että edelleen suhteellisen pienellä määrällä ihmisistä on QR-koodin lukija.

Viimeisinpänä päästään tutustumaan ääniopastuksiin. Ääniopastukset ovat valmiiksi nauhoitettuja opastuksia, joita voit kuunnella omalla laitteellasi tai esim. useissa museoissa on valmiiksi kuulokkeita ja laitteita tätä varten. Ääniopastuksia on äänitetty monilla eri kielillä ja se tarkoittaa sitä, että paikalla ei välttämättä aina tarvitse olla kielitaitoinen ihminen. Äänioppaassa hyvää on se, että se on henkilökohtainen, väsymätön, ja aina palvelualtis. Myöskin voit aloittaa opastuksen milloin vain lopettaa milloin vain. Sinun ei tarvitse olla riippuvainen jostain tietystä aikataulusta. Voit valita itsellesi sopivat aiheet, sekä voit pitää opastuksen aikana taukoja. Jotkut tietenkin haluavat että opas on oikeasti paikalla ja läsnä, sekä haluavat esimerkiksi kysellä paljon. Ääniopastusta käyttäessä saat olla ihan omassa rauhassasi ja keskittyä. Ääniopastukset eivät kuitenkaan ole vielä niin suosittuja, mutta suosio kuitenkin nousee koko ajan. Itse voisin ehdottomasti joskus kokeilla ääniopastusta esim. jossain museossa. Se on varmasti helppoa ja kivaa, ja saat pitää taukoja niinkuin haluat. Turusta löytyy ääniopastuksia esim. Turunlinnasta, Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Turun taidemuseo ja Luostarinmäeltä.

Tämä olikin viimeinen päivitys koulutehtäviini liittyen! Mukavaa kesän odotusta! 🙂

Terkuin, Mimmi

kulttuuri ajattelin-tanaan trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *