Mitä tehdä vauvan kanssa Turussa?

Ennen raskautta en ollut kuullutkaan vauvatreffeistä, perhekahviloista tai muistakaan mammakerhoista saati värikylvyistä, isi-vauvajumpasta. Me käydään tällä hetkellä harmittavan vähän missään säännöllisesti, mutta yritetään kyllä kokeilla mahdollisimman monia juttuja ainakin kerran.

Ennen Ellin syntymää tiesin vauvauinnin olemassa olosta ja olin päättänyt jo silloin, että siellä mekin käydään. Sitä en tosin tiennyt, että vauvauintia järjestää useampi yritys. Me käydään kaupungin vauvauinnissa Impivaaran uimahallissa, koska tää on viikonloppuisin hyvään aikaan heti aamusta. Mutta ainakin Caribiassa järjestetään vauvauinteja esim GoBabyGo toimesta, näillä on paljon muutakin vauvatoimintaa jota voitaisiin hyvinkin mennä kokeilemaan.

IMG-20181112-WA0006.jpg

MLL vauva- ja perhekerhot, me asutaan tosi lähellä Marakatin perhekeskusta josta löytyisi joka päivälle toimintaa perheille. Maanantaisin on vauvakahvila, jossa voi vapaasti treffata muita äitejä ja vauvoja, on siellä pari isääkin tullut nähtyä. Tää on hyvä paikka jos haluaa vaikka nähdä porukalla ja miettii mikä olis vauvaystävällinen paikka ja mistä saa kahvia. Tää on se! Ollaankuitenkin eniten tykätty keskiviikkon vauvatreffeistä, joissa on viikottain uusi teema ja välillä asiantuntija vierailemassa (mm. vyöhyketerapia, vauvahieronta, sosekurssi, seksuaalisuus, jaksaminen.)  Vauvatreffeillä käy juurikin alle vuoden ikäisiä minityyppejä. Kerhot ja kahvilat on ilmaisia, tiettykin kahvi maksaa mutta tosi vähän:) Torstaisin täällä järkätään myös muskaria, mutta harmittavasti ei olla ehditty paikanpäälle kokeilemaan tätä. Hyvänä puolena tässä, että muskari on kertamaksulla toimiva, joten tähän ei tarvitse sitoutua lukukaudeksi.

En olisi heti ajatellut, että myös Seikkailupuistosta löytyy vaikka ja mitä vauvoille. Harmillisesti näitäkään mitään ei olla VIELÄ kokeiltu, mutta mua kiinnostaisi käydä kokeilemassa näiden joulumuskaria, joka alkaa ensi viikolla 21.11. Seikkailupuistossa järjestetään myös värikylpyjä ja vähän vanhempaankin makuun näin joulun kynnyksellä taitaa siellä olla kynttiläpajakin, joka oli pienenä ainakin oma ehdoton suosikkini!

Aivan ylivoimainen suosikkini on kuitenkin ollut Finnkinon vauvakino, voi juku miten ihana irtiotto arjesta on mennä elokuviin vauva ja popparit kainalossa. Näitä vois melkein olla useamminkin. Salissa on siis hieman valoa ja äänet pienemmällä kuin normaalisti elokuvissa, paikan päältä löytyy mikro ja hoitoalustoja. Vauvalle voi ottaa kopan mukaan saliin ja hyvällä tuurilla saada tän elokuvan ajaksi torkuille. Me oltiin viimeksi katsomassa Mamma Mia 2 ja Elli ainakin tykkäsi, kun tanssittiin ja laulettiin siellä rappujen reunalla. Hintaa lystillä on 7.50e ja ainakin sillon ovelta sai vielä mukaan Ainu pupun, dubloja ja muumi hammastahnaa 🙂

Etsinnässä olisi jumppa, jossa voitaisiin silloin tällöin Ellin kanssa käydä. Oon löytänyt muutamia paikkoja, mutta nämä ovat vaikuttaneet enemmänkin lukukauden mittaisilta kursseilta.

Mitä muuta Turussa on vauvoille?

 

-ME

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *