Sosetehdas part. 1

Jääkaapin perukoilla lojui yksinäinen kesäkurpitsa, jonka parhaat päivät oli käsillä. Koska grillikausi on hieman ohi, eikä tätä herkkua juuri muuhun ruokaan tule käytettyä päätin aloittaa soseiden teon.

DSC_0643.JPG

 

DSC_0644.JPG

Huuhtelin ja leikkasin kesäkurpitsan päädyistä pois kanttipalaset. Leikkasin kesäkurpitsan siivuiksi (n.3-5cm) ja kypsensin höyrystäen n.10 minuuttia, jos höyrystintä ei löydy voi esimerkiksi vesikattilan päälle laittaa siivilän ja viipaleet tähän. Tämän jälkeen kaikki palaset blenderiin ja soossiksi, oli muuten herkullisen makuista.

DSC_0646.JPG

Kesäkurpitsa on melko kostea itsessään, joten vettä ei tarvinnut lisätä mukaan. Valmiin soossin levitin nuolian avulla jääpalamuotteihin. Yhdestä isosta kesäkurpitsasta tuli kaksi muottiastiaa täyteen. Pakastus on vielä kesken, mutta palojen jäädyttyä ajattelin irroittaa ne muotista ja siirtää rasiaan, jotta pikku pakkasemme pysyy järjestyksessä ja saan muotit uudelleen käyttöön 🙂

Suositeltu ikä aloittaa maistelut on 4-6kuukautta riippuen vauvan valmiuksista aloittaa kiinteät. Elli on syönyt lusikasta liki koko vauvaikänsä, sillä vatsalääke ja D-vitsku on annettu aina lusikasta. Kiinnostus myös meidän syömisiin on kasvanut ja kovasti maiskuttelee vieressä, kun itse syön. Valmiuksia siis jonkinverran jo löytyy.  Mikään kiire meillä ei kiinteisiin ole, sillä maitoa riittää ainakin toistaiseksi hyvin ja se on näppärä eväs menoissa, kun on aina mukana. Haluan kuitenkin aloittaa rauhassa, mutta ajoissa erilaiset maistelut.

 

Millä teidän vauvat ovat aloittaneet maistelun?  Mitä sosetta kokeilisin seuraavaksi tehdä? 🙂

-ME

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *