Design-päiviä, part 2

Aurinko paistaa, ulkona on lämmintä, tuuli vilvoittaa ihanasti ja tiedossa oli kaksi ihanaa design-helmitapahtumaa. Sellainen oli olo tänä aamuna kun vihdoin sain kammettua itseni sängystä eilisen ripsienpidennyskurssin jälkeen. Siitä enemmän toiste :). Nyt olisi tiedossa taidetta, lisää taidetta ja sitten sitä dissainia vai mitäsenytoli.

Jalkaa toisen eteen ja taas sinne Paviljonkiin, josta en tunnu saavan tarpeekseni. Tänään siellä tarjoiltiin Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja valmistuneiden designia myyjäisten muodossa. Jenni siitä jo kirjoitti niin hienosti, että en tässä ryhdy kaikkea toistelemaan. Mutta muutaman muotoilijan tuotteineen tahdon teille esitellä vielä tuon listauksen lisäksi.

Asmo Noronen löytyi Paviljongin kuumimmasta paikasta ja sen mukaisia olivat tuotteetkin: Yks-jakkara ja kansallispukukankaista ommellut uutuustyynyt.

img_2193.jpg

Paitsi lahjakas Asmo on myös ihan supermukava! Asmon tuotteita saa tilattua myös Helnon verkkokaupasta.

img_2199.jpg

Matias Liimatainen ja Fauna Jars -säilyttimet. 

Matias Liimatainen tekee paitsi muoviromusta robotteja myös ihania Fauna Jars -säilyttimiä valutekniikalla. Nuo olivat niin upeita, että jäin aika pitkäksi aikaa niitä ihailemaan. Olisin voinut ottaa noista minkä vaan! Ja vielä mieluummin jokaisen.

img_2205.jpg

Ihanuuksia tarjoili myös muotoilija Jue Feng. Aivan upeita moderneja printtejä, kortteja ja julisteita. Huomaa myös taiteilijan teoksiin sopiva asu.

Sitten Highlights-galleriaan Mannerheimintielle katsastamaan Metropolia AMK:n muotoilijaopiskelijoiden valaisinnäyttelyä. Ja siellähän tarjoiltiin shampanjaa kun gallerian vartija sattui olemaan tuttu ;). 

img_2218.jpg

Upeita töitä, tässä muutamia:

img_2206.jpg

Tuomas Nyholmin ripustettava Reppu-valaisin on koottu taidolla nahasta, köydestä ja läpikuultavasta, taitellusta kuitumateriaalista. Hauskan valaisimen voi ripustaa haluaamaansa paikkaan, tästä tulee mieleen 50-luvun herrain tupakkahuoneet.

img_2215.jpg

Matti Aukian Kappa-valaisin on tehty mökiltään löytyneestä, ulkona pilalle kostuneesta puusta. Valo siivilöityy reunan aukosta ja kannen läpi paljastaen puun syyt ja pikkuvirheet. Varsin sympaattinen valaisin luo lempeää valoa.

img_2209.jpg

Juhana Myllykosken Kursk on saanut vaikutteita teollisesta rappiosta: ruostuneista koneista ja hilseilevistä puutaloista aurinkoisissa ghetoissa. Suupuhallettu lasi on hiottu käsin ja osa osista sorvattu itse. Lopputulos on kaunis ja käytännöllinen, taatusti uniikki valaisin, jonka valon voi suunnata haluamallaan tavalla. Värivaihtoehtoina oli tarjolla musta, valkoinen ja vihreä lasi.

img_2207.jpg

Elina Vuokilan Taite on aika nerokas: kevyt, kauniisti valaiseva ja johdon värin voi valita useasta vaihtoehdosta. Lisäksi useamman varjostimen yhdistämällä saa aikaan varsin näyttävän valaisimen. Kangaspäällysteiset johdot on helppo kietaista solmulle, joka pitää valaisimet yhdessä.

img_2227.jpg

Peeta Peltolan Dip Dyed Trash Lamp. Ja mä!

kulttuuri suosittelen suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *