Espressokoneen (melkein) paluu osa 1/2

Piiiitkään on jo tehnyt mieli espressokonetta. En vaan oikein ollut vaikuttunut siitä, miten järkevä sijoitus se on. Mutta senhän voi laskea Turhalla Laskutoimituksella!

Mietitään nyt, että peruskone maksaisi sen 550 euroa. Espresso itsessään maksaa myös joo. Lempilaatuni 3,80 / sata grammaa. Yhteen satsiin menee ehkä maksimissaan 20 g jauhetta eli silloin 100 g riittäisi 5 kupilliseen (oikeastihan 100 g riittää varmaan ainakin 8 kupilliseen mutta käytetään nyt sitä vitosta). Jos juon 2 kupillista viikossa (tai mistä sitä nyt tietää paljonko sitä tulisi juotua jos olisi se kone, mutta tällä hetkellä kuvittelisin, etten kykenisi enempään, kerron kohta miksi*)

Tästä saa ihminen, jolla ei ole muuta tekemistä seuraavan kaavan:

Vuodessa minulla menisi:

– koneeseen 550 euroa

– espressojauheeseen 104 kertaa 0,76 centtiä eli 79,04 euroa

eli yhteensä 629 euroa.

Viereisessä kuppilassa latte maksaa sen 3 euroa eli saisin sillä hinnalla 209 kupillista lattea. Eli joisin kahden kupin viikkovauhdilla samalla sijoituksella melko lailla pari vuotta. Ja koska piheys iskee siinä vaiheessa kun pitäisi mennä ulos ja kaksi kertaa viikossa maksaa opiskelijan budjetista se 3 euroa niin luultavasti kävisin juomassa sen laten vain joka toinen viikko. JOLLOIN joisin tuolla rahalla 8 vuotta ulkona. Hm. Hiljaiseksi vetää.

Teen nyt niin, että menen Eiringille (http://www.eiring.fi) ja ostan sieltä pienen espressopannun. Se maksaa 30 euroa. Niin vähän, että vastaaviin laskelmiin ei edes kannata ryhtyä.

img_1882.jpg

* Ps. Niin se Lempiespresso on kofeiiniton koska olen jotenkin ihan kofeiiniyliherkkä (= pään sisällä alkaa Muurahaisten Marssi Yli Kwai-joen Sillan, korvat muuttuvat tomaatinpunaiseksi ja turpoavat, kädet tärisevät, pupillit laajenevat ja mieleen tulee kaikenlaisia vaihtoehtoisia syitä, miksi se vähäinenkin jäljellä oleva mielenterveys voi hiipua loppuun juuri tämän espressokupillisen aikana). Olen saanut ihan hirveitä trippejä tavallisesta espressosta! Kofeeinittomasta on suurimmaksi osaksi poistettu kofeiini, mutta silti siitä tulee posket punaiseksi ja juttu alkaa luistaa hyvässä ja huonossa mielessä kuin sherrylasillisen jälkeen. Hyvää, vastajauhettua kofeiinitonta espressoa saa Helsingissä ainakin Kaffe Centralenista (http://www.kaffecentralen.fi). Sieltä voi ostaa haluamansa määrän 100 g:sta ylöspäin joko jauhettuna tai papuina.

Ps 2. Kävin Eiringillä ja siellä on AIVAN IHANA palvelu! Salama kutsuttiin sisälle myös ja sai tiskin alta naudan keuhkoa eli ihan superherkkua! Olikin tosi hyvä juttu, että Jäpäläjätkä sai tulla sisään, sillä aiemmalla reissulla olin sitonut tyypin kiinni siihen ulkona olevaan penkkiin, hää oli kovasti jotain säikähtänyt ja hilpassut pakoon niin että penkki oli vaan heilahtanut. Onneksi valpas kanssaulkoilija huuti onneksi ovelta että ”KENEN TOI KOIRA ON, se on vapaana tielle päin menossa!”. Ihan hirveä järkytys, siellä se oli remmi perässä hyppäämässä ajotielle kun sain kaverin kiinni. No, toiste ehkä enemmän näistä Ässän karkauspäivistä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *