Huonekasvien semi-ammattilaistappajan valinta

Kukkaset ja oksat ovat ihania. Nyt keväällä sitä oikein janoaa jotain vihreää kotiinsa, jopa  tällainen huonekasvien semi-ammattilaistappaja. Päätin jälleen kerran koettaa onneani ja ostaa uuden kidutettavan (tähän mennessä kun olen onnistunut valitsemaan metsälenkeiltäkin sisään tuotavaksi vain siitepölyä kukkivia varpuja). Varmana ammattitaidostani kukanmestaamisessa en kuitenkaan viitsinyt ihan hirveästi projektiin sijoittaa.

afrikan_tahtonen.jpg

Vihdoin monen kukkakauppareissun jälkeen pieni, ihana Lauran kukkakauppa tarjosi juuri minulle sopivaa yrttiä ja vieläpä sopuhintaan: Afrikan tähtönen 4 euroa! Ja se on vielä ruukkukasvi eli luultavasti vähän vaikeampi tappaa kuin helposti mädätettävät leikkokukat, jotka amatöörikin saa hengiltä muutamassa päivässä. Hoito-ohjeetkin kysyin, vaikka yleensä en ohjeista perustakaan: ”Kastele kerran viikossa ja anna kuivua kastelujen välillä.” Ensimmäinen osa ohjeesta ainakin onnistuu ihan varmasti! Kukkasen pitäisi kukkia vielä pari viikkoa oikein hoidettuna. Katsotaan nyt…

Kukkanen käärittiin aika kauniiseen limenvihreään harsoon kaupassa, mutta se ulommainen käärepaperi oli mielestäni kauniimpi. Kietaisinkin tuon käärepaperin ruukun ympärille, tietysti ihana ruskea sisäpuoli päälle päin. Sen limen harson säästän jonkun pikku lahjan paketointiin.

Kaunista päivää!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *