Keski-ikäinen pesusieni ja toivotukset

Itse asiassa, tämä sieni saattaa seuraavaksi juhlia nelikymppisiään. En nimittäin muista aikaa, jolloin tätä kapistusta ei olisi ollut olemassa:

img_1871.jpg

Kyllä, se on vanha kunnon Vileda! Ja on muuten taatusti vuosikertakamaa. Tämä kaveri (tai ehkä kaverien universumi, en edes tahdo tietää, minkälaisia sivilisaatioita tuolla uumenissa väijyy) on niin kauan kuin muistan, sijoittunut lapsuudenkotini yläkerran lavuaarin alle. Nyt kun tuon kämpän seuraajaa tyhjenneltiin, niin törmäsin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen tähän esineeseen. Sillä hetkellä koin kummallisia tunteita. En vain voinut heittää sitä menemään. Kukin meistä sisaruksista sai ottaa noista kaiken maailman tavaroista haluamansa ja minä toin kotiin tämän. No toin muutakin. Mutta että sen ikivanhan pesusienen.

Tuo pesusieni on ollut olemassa ainakin yhtä kauan kuin minä. Äiti sillä putsasi mitä milloinkin eikä se koskaan ole mennyt hajalle, vaikka meillä oli aina puhdasta. Se on yksi harvoista tavaroista lapsuudessani, joka ei koskaan vaihtunut toiseen. Vaikka mistä minä tiedän, vaikka Äiti olisi vaihtanut tämän kerran puolessa vuodessa toiseen identtiseen. Mutta nyt se asuu minun kotonani lavuaarin alla. Salama yritti sillä jo ”leikkiä” (lue: silputa pieniksi palasiksi ja jauhaa palasia suussaan kuin purukumia), mutta pelastin sienen ja nyt se on taas takaisin omalla paikallaan. Että onko tämä nyt sitä esineiden inhimillistämistä sitten? Vai muistuttaako tuo esine vaan minua lapsuuden kivoista asioista (=yläkerran vessa??!). En yhtään tajua, miksi minun piti tuo tuoda kotiini mutta täällä se on. Ehkä se muistuttaa minua lapsuudesta ja tutusta ja turvallisesta.

Ja koska sitä tietenkään ei voi käyttää mihinkään historiallisen arvonsa vuoksi, niin hankin tällaisia:

img_1872.jpg

Viiksisieniä!! Tigerista! Aikuinen ihminen :D.

img_1873.jpg

Hyvää äitien päivää kaikille äideille!! Pitäkää omastanne ihan hirmu hyvää huolta, älkää koskaan tiuskiko hänelle ja halatkaa mahdollisimman usein! Älkääkä hermostuko, jos hän kysyy kolmatta kertaa tänään, oletko syönyt jotain. Koska niitä kysymyksiä saattaa jossain vaiheessa tulla kova ikävä.

<3

suhteet oma-elama sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *