Sanna the Artist!

Aiemmin jo kyselin, että mikä se taiteilija-Sanna oikein on naisiaan, joka Helsingin keskustan Sokoksen ikkunaan oli päässyt esittelemään teoksiaan. No täs tulee!

sanna_1.jpg

Dave in 1 nite, Sanna Jalomäki

Nainen on australialais-suomalainen näyttelijä-taiteilija-muusikko. Aika huima luovan alan monitaitaja siis. Sanna on kouluttautunut näyttelijäksi Tampereella.

sanna_6.jpg

The Captain I, Sanna Jalomäki

Kuvataiteessaan Sanna keskittyy erityisesti luovaan muotokuvamaalaamiseen akryyleillä. Omilta kotisivuilta löytyy myös luontokuvausta ja ekotaidetta (taidetta lähinnä maalaamisesta syntyvistä roskista).

sanna_7.jpg

Glare, Sanna Jalomäki

Teokset ovat kuulaita, osittan paljasta kanvasta. Hahmojen kuvaus loppuu siinä kohti, missä heistä ei enää pystytä antamaan merkittävää lisätietoa. Tuossa kohti kanvaalla näkyy lyijykynäääriviivoja, jotka muuten peittyisivät maalin alle. Hentoja linjoja.

sanna_2.jpg

Yvette in yellow, Sanna Jalomäki

Saatchilta löytyy muutama Sannan teos. Minua viehättää näissä pienen hetken tarkka kuvaaminen, liike, kuvien pikkutarkka valokuvamaisuus ja se, miten jotkut teoksista eivät ole kokonaisia sekä valoinen, runsas, vääristynyt ja rikas värimaailma.

sanna_3.jpg

Skate (or die), Sanna Jalomäki

Osassa teoksia on jokin osa maalaamatta. Ne ovat täydellisen epätäydellisiä ja persoonallisia, kuin elämä ikään. Osa kuvista on kuin kauniisti tärähtäneitä valokuvia, joissa liike näkyy maalaukselle harvinaisella tavalla.

Sannan maalaukset ovat myös hauskoja, leikkisiä ja ihanan värikkäitä, silti tyylikkäitä ja kuvaavat hyvin aikaa, jossa elämme. Silti näitä teoksia voi hyvinkin kuvitella katsovansa mielenkiinnolla hyvin pitkänkin ajan kuluttua. Ja monen sadan vuoden päästä näistä voi sitten katsoa tämän ajan pukeutumis- ja harrastusmuotia!

sanna_5.jpg

Lippo wearing my glasses, Sanna Jalomäki

Sannan osalta kuvataide tuntuukin lähestyvän yhä enemmän valokuvausta siten, että molemmat täydentävät toisiaan. Maalaukset näyttävät osittain valokuvilta ja toisaalta taas usein käy hyvin selväksi, että ne ovat maalattuja. Hyvä muistutus siitä, että asiat eivät aina ole siltä, miltä ensikatsomalla näyttävät. (Kuvat Saatchi)

Tässä oma suosikkini. Kännykkäkuva ei tee oikeutta teoksen hehkuville väreille ja ison eläimen sopusuhtaiselle ja kauniille kuvaamiselle. Eivätkä edes nuo Saatchin kuvat vedä vertoja alkuperäisille. Tässäpä oiva syy nähdä teokset yleensäkin livenä: Helene Schjerfbeckin näyttelyssäkin olin se ärsyttävä ihminen, joka tunki siihen maalauksen kylkeen arvuuttelemaan taiteilijan sudinvetojen suuntaa ja voimakkuutta :D.

sanna_8.jpg

Virtahepo olohuoneessa, Sanna Jalomäki.

Tässä harmaudessa pitäisikin muistaa, että Kaikessa On Valoa.

sanna_9.jpg

”Kaikessa on valoa”- näyttelyn esittelyteksti Sokoksen ikkunassa Helsingissä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *