Taggin’ around town

Tägäily on päivän sana (ja kiilakorkoiset lenkkarit, mutta niistä toiste). Tageja on näkynyt katukuvassa jo vuosia, mutta WDC-vuosi on tuonut tämän lajin katukuvaan myös luvallisesti.

wp_000316.jpg

Tällaisia oli ilmestynyt Ullanlinnaan yhteen puistoon. Tarratageja, hauskaa!

Tänä vuonna taide on muutenkin tullut vastaan ulkona, työmatkalla, koulusta tullessa, metrossa, ratikassa, kaduilla, kaupan ikkunassa ja puistossa. Enää ei ole mitään syytä siihen, että taide olisi vain tietyn joukkion omaisuutta, kun jokaisella on mahdollisuus törmätä teoksiin ihan jokapäiväisillä reiteillään. Ja myös teosten eri toteutustavat ja ilmentymät ovat aivan mahtavia: on muotoilijaopiskelijoiden tekemiä puistonpenkkejä, taidetta metallista tai uusista materiaaleista, perinteistä kuvanveistoa, virkattuja puunlämmikkeitä ja luvattomia ja luvallisia graffiteja (my favourite) ja tageja eri muodoissaan. Unioninkadun päähän Kallioon oli ilmestynyt jokin sipulikupolin näköinen, mieletön taideteos, ratikassa voi lukea infotaululta runoja, Ruttopuisto oli tägäilty villalangoilla Knit’n’Tag-tapahtuman tiimoilta.

biaatch_000485.jpg

biaatch_000502.jpg

biaatch_000504.jpg

biaatch_000496.jpg

biaatch_000497.jpg

Perinteinen spray-tagitus on ollut olemassa jo ennenkin WDC-vuotta. Tämä sinänsä ruma tägäys puistonpenkissä oli sanomaltaan jotenkin niin söpö:

wp_000317.jpg

On niitä hienoja tageja ja sitten vähemmän hienoja. Mutta on tässäkin jotain aikas ihanaa sanomaa ”Istu mun kanss!”.

wp_000169.jpg

Perinteistä yleisesti sotkuksi luokiteltua tägäämistä. Mutta hitti, mikä tyyli SDC:llä!!

Kaduilla voi törmätä myös muovisiin lappuihin, joita on ripusteltu ympäri kaupunkia. Kyseessä on Helsinki tagged. Löytämällä Dublinilaisen ryhmän tekemiä tageja ympäri kaupunkia voi kerätä pisteitä ja saada palkintoja. 

biaatch_000536.jpg

 

World Design Capital -vuosi on kyllä ollut niin virkistävä, etten tahtoisi sen koskaan loppuvan! Vuosi on tuonut taiteen ihan uudella tavalla tavoitettavaksi jokapäiväisessä elämässä. Vuoden paras sanoma onkin, että taide voi olla läsnä melkein missä tahansa muodossa melkein missä tahansa. Kulttuuri odottamattomassa paikassa on entistä herkumpaa!

 

Sitten vaan tageja metsästämään! Uusia, vanhoja, maksettuja ja luvattomia. Kaikki on yhtä lailla taidetta.

 

PS. Sain ilmaisen kahvikupillisen palkkioksi siitä, että otin ensimmäisenä kuvan tuosta 31. Helsinki Tagged -tagista! Eli näitä punaisia läpysköjä kannattaa bongailla ja kuvata kaupungilla. Kun kuvan lataa tuonne Helsinki tagged -sivustolle, saattaa saada pienen lahjan :).

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *