Rouskuva härkäpapumysli
Valmistauduin tähän kohtaamiseen pitkään ja hartaasti, härkäpapurouhe odotti kaapissa useamman kuukauden ennenkuin unohdin ennakkoluuloni ja keräsin rohkeutta tarttua sitä sarvista. Kuin matadori konsanaan astelin areenalle punainen viitta käsissäni, kun myslinhimo yltyi sietämättömäksi. Ennakkoluuloni osottautuivat turhaksi ja lopputulos on jotain niin ihanan rouskuvan rapeaa jotta! Myslin päätähtenä toimii Verson härkäpapurouheseos. Kotimaista, runsasproteiinista ja ravintorikasta!
1 dl neitsykookosöljyä
1 dl hunajaa
4 dl kaurahiutaleita
1,5 dl härkäpapurouhetta
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl pähkinöitä murskattuna
1,5 dl manteleita murskattuna
1 dl rusinoita
Sekoita kaikki kuivat aineet rusinoita lukuunottamatta. Kuumenna öljy ja hunaja kattilassa (ei kiehuvaksi asti!), sekoita ja kaada kuivien aineitten päälle. Sekoita ja levitä mysli uunipellille. Paista 175 asteessa 20 minuuttia pari kertaa välillä sekoittaen. Lopussa kannattaa olla tarkkana, sillä seos voi palaa helposti. Lopuksi lisää rusinat! Naatiskele esimerksiksi jugurtin, mustikoitten ja banaanin kanssa.