Härkäpapupihvit tai -pyörykät
2 dl härkäpapurouhetta
3 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 isoa porkkanaa
200 g fetaa
3-4 rkl oliiviöljyä
3 rkl perunajauhoa (sitoo taikinaa hieman)
1 tl laadukasta sokeria
¼ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua fenkolia
(chilijauhetta oman maun mukaan)
1 dl tuoretta korianteria hakattuna
½ dl tuoretta persiljaa hakattuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
mantelijauhoja pyörittelyyn
Kiehauta vesi kattilassa, mausta suolalla. Kaada kiehuvaan veteen härkäpapurouhe ja keitä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt rouheeseen.
//itse keitin varmaankin liian kovalla lämmöllä, liian kauan tai jotain kun lopputulos oli kosteaa mössöä. Jos omasikin on, jatka siitä huolimatta!//
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen (käytin itse kiertoilmaa). Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja leveitä tai ruiskuta sille tasaisesti hieman öljyä.
Rouheen kiehuessa kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Siirrä raaste kulhoon. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi, lisää porkkanaraasteeseen. Lisää hieman jäähtynyt härkäpapurouhe. Murenna sekaan feta ja lisää taikinaan oliiviöljy, perunajauho, sokeri ja mausteet. Sekoita hyvin. Pyöräytä sekaan tuore korianteri- ja persiljahake. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa mausteita tai yrttejä ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla.
Nosta taikinaa lusikalla sopivasti mantelijauhojen päälle ja pyörittele. Nosta pyörykät pellille.
Paista pyöryköitä uunissa noin 25-35 minuuttia, niiden koosta riippuen. Ota pois uunista, kun pyöryköiden pinta alkaa olla kultaisen ruskea.
Tarjoile hieman jäähtyneinä esimerkiksi riisin ja tsatsikin kera.
Itselläni siis taikina jäi liian kosteaksi, jonka vuoksi pyöryköistä tuli pihvejä, mutta ei se haittaa! Ihan yhtä maukkaita ne oli 🙂
Alkuperäinen ohje täältä: http://ripausjahyppysellinen.blogspot.fi/2014/10/oijoijoi-mitka-harkapapupyorykat.html