Vaikka lääkäri määrää

Aaltoilevia vatsakipuja vartin välein, ihan sama mitä oon syönyt. Ennennäkemätöntä ihottumaa kyynärtaipeissa. KELIAKIA! Googlettelua, pelkoa, hikikarpaloita otsalla ja worst case skenarioita. Toivotaan että jotain ohimenevää, mutta kyllä pistää miettimään. Nimittäin sitä miten voi ihminen olla tyhmä! Ai niin, ole lempeä itsellesi, hahah.

Funtionaalisen lääketieteen lääkärini suositteli (määräsi) gluteenitonta, sokeritonta ja maidotonta ruokavaliota jo 4  vuotta sitten, ja jonka olin huomannut olotilaani kohentavaksi  jo pari vuotta aikaisemmin. Mutta mitä tekee Katja? On – off tyyppisesti vieläkin syö mitä sattuu. Kun olo on hyvä, sitä unohtaa miksei voisi syödä sitä tai tätä, tai jos mie nyt tän kerran vähän maistelen…

Maalaillaas nyt vähän niitä kauhukuvia. Chronin tauti, keliakia, haavainen paksusuolen tulehdus, ei ihan mitään pikkujuttuja! Niitten todellisuuteen herää vasta sitten kun kaikki ei olekaan kunnossa. Mieluummin pidän kuria ja järjestystä yllä kun sairastun loppuelämäkseni…

Blogin (ja elämäni ) teeman mukaisesti tästedes parempia valintoja.

Parempi, päivitetty versio minusta, Katja 2.0

Hyvinvointi Terveys

Rouskuva härkäpapumysli

Valmistauduin tähän kohtaamiseen pitkään ja hartaasti, härkäpapurouhe odotti kaapissa useamman kuukauden ennenkuin unohdin ennakkoluuloni ja keräsin rohkeutta tarttua sitä sarvista. Kuin matadori konsanaan astelin areenalle punainen viitta käsissäni, kun myslinhimo yltyi sietämättömäksi. Ennakkoluuloni osottautuivat turhaksi ja lopputulos on jotain niin ihanan rouskuvan rapeaa jotta! Myslin päätähtenä toimii Verson härkäpapurouheseos. Kotimaista, runsasproteiinista ja ravintorikasta!

 

IMG_5061.jpg

 1 dl neitsykookosöljyä 

1 dl hunajaa

 

4 dl kaurahiutaleita

1,5 dl härkäpapurouhetta

1,5 dl auringonkukansiemeniä

1 dl kurpitsansiemeniä

0,5 dl seesaminsiemeniä

1,5 dl pähkinöitä murskattuna

1,5 dl manteleita murskattuna

 1 dl rusinoita 

Sekoita kaikki kuivat aineet rusinoita lukuunottamatta. Kuumenna öljy ja hunaja kattilassa (ei kiehuvaksi asti!), sekoita ja kaada kuivien aineitten päälle. Sekoita ja levitä mysli uunipellille. Paista 175 asteessa 20 minuuttia pari kertaa välillä sekoittaen. Lopussa kannattaa olla tarkkana, sillä seos voi palaa helposti. Lopuksi lisää rusinat! Naatiskele esimerksiksi jugurtin, mustikoitten ja banaanin kanssa.

 

IMG_5046.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys