Syksyruokaa: punainen linssikeitto
Ilmat viilenee, tuulee ja päivät lyhenee, flunssa kolkuttelee ovella ja tekee mieli kaikkea lämmintä. Mausteet, viltti, villasukat, kynttilät…Tätä keittoa on tullut tehtyä jo monena vuonna, syyskuusta helmikuulle.
2 sipulia
3 porkkanaa
1 pieni tai ½ palsternakka
3 valkosipulin kynttä
sormenpäänkokoinen pala tuoretta inkivääriä
1tl chilijauhetta (tai tuoretta, niin paljon kuin haluat)
1rkl ceylonin kanelia
1 prk punaista thai currytahnaa
2 tlk tomaattimurskaa
16 dl vettä
4dl punaisia linssejä
2 kasvisliemikuutiota (tai suolaa)
Raasta porkkana, palsternakka ja inkivääri.
Pilko sipulit ja valkosipulit.
Huuhdo linssit.
Kuullota sipulit, porkkana ja palsternakka reilussa öljyssä.
Lisää currytahna, kaneli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota vielä hetki
. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutiot ja linssit.
Keitä 10-15 minuuttia.
Ohje alunperin täältä: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/01/21/linssikeitto-punaisesta-currysta-ja-tomaatista