Feminismi pölyyntyy

Ajaako feminismi tasa-arvoa? Tarvitaanko feminismiä vielä 2019 Suomessa sen nykyisessä olomuodossaan?

Olen ehdoton tasa-arvon kannattaja ja mielestäni ei pitäisi edes joutua miettimään onko naisen euro sama kuin miehen. Tai onko luottamustehtävissä, ammattiliitoissa ja pörssiyhtiöiden hallituksissa oltava naiskiintiö. Nykypäivän feminismi ajaa itseään ansaan.

Mielestäni ei ole lainkaan kiinnostavaa katsoa maailmaa pelkästään siitä näkökulmasta, että on naiset ja miehet.
Minun elämänkatsomukseni perustuu siihen, että kaikki olemme vain yksilöitä ja pelkästään yksilön ominaisuuksilla on merkitystä. Vain se on ratkaisevaa.
Kunnioitan feminismin historiaa ja feminismiä tarvitaan ehdottomasti maailmassa. On paljon maita joissa naisten ja miesten välinen tasa-arvo ei edes ole keskustelun tasolla tapetilla. Maita joissa lähtökohtaisesti ajatellaan, että nainen on heikommassa asemassa mieheen nähden ja niin kuuluu ollakin.

Jotta feminismi esimerkiksi Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa toteutuisi sen ansaitsemalla arvostuksella, meidän täytyisi pystyä nousemaan seuraavalle tasolle.
Meidän tulisi jo elää kuin epätasa-arvoa ei olisikaan. Uskoa itse siihen ja sillä tavoin muuttaa maailmaa. Saatko kiinni ajatuksestani?
Vain sillä tavoin voimme muuttaa tulevien polvien asenteita. Me tiedostavat aikuiset voimme joko siirtää nykyisen epätasa-arvoisen asenteemme tuleville polville tai voimme katkaista sen kierteen.

Uskon, että mikäli me esimerkillämme osoittaisimme lapsillemme, ettei ole mitään merkitystä oletko mies vai nainen, vaikka niin vielä Suomenkin kaltaisessa maassa valitettavasti on, murtaisimme samalla epätasa-arvon homehtuneen ikeen.
Jos eläisimme puheissamme ja teoissamme kuin epätasa-arvoa ei olisikaan, eivät lapsemme oppisi epätasa-arvoista käytöstä.
Niin kauan, kuin jankutamme tyttärillemme, että olet heikommassa asemassa, puolustaudu! Niin kauan siirrämme epätasa-arvoisen asenteen ja ajattelun heille, vaikka kuvittelemme valmentavamme heistä vahvoja, itsenäisiä ja pärjääviä naisia.

Meidän tulisi elää lapsillemme mallia jonka toivomme heidän omaksuvan.
Ei sukupuolikiintiöt ole ratkaisu ongelmaan. Minusta olisi nöyryyttävää olla sukupuolikiintiön perusteella valittu esimerkiksi työtehtävään. Haluan olla paras vaihtoehto mihin ikinä minua ollaankaan valitsemassa eikä sukupuolellani pidä olla mitään merkitystä.

Tiedän, että puhun ideaalista maailmasta. Nykypäivän feminismillä ollaan saatu valtavasti merkittäviä muutoksia aikaan.
Maailmamme on feminismin ansiosta paljon parempi paikka. Nyt on vain aika tomuttaa vanhat ajatukset ja siirtyä seuraavalle tasolle.
Suomen kaltainen hyvinvointivaltio on valmis seuraavaan tasoon.
Meidän täytyy puhua avoimemmin rahasta, palkoista ja palkkioista, jotta voimme saada saman palkan samanarvoisesta työstä, olipa haarovälissä mitä tahansa.
Jos jatkamme epätasa-arvon toitottamista sen sijaan, että eläisimme omassa lähipiirissämme kuin epätasa-arvoa ei olisikaan, maalaamme tyttäriemme silmien eteen huutomerkkiä siitä, että sinä olet heikompi, vähempiosainen, merkityksettömämpi ja huonompi, koska olet tyttö.
Jos jäämme odottamaan yhteiskunnan tasolla tapahtuvaa muutosta, ei muutosta tapahdu koskaan.
Meidän on aloitettava itsestämme, lähipiiristämme. Lopetetaan epätasa-arvosta toitottaminen. Eletään sen sijaan omissa piireissämme niin kuin minkäänlaista epätasa-arvoa ei olisi koskaan ollutkaan. Palkataan töihin ihmisiä osaamisen perusteelle. Kasvatetaan lapsemme arvostamaan ja näkemään ihmisiä, ei miehiä tai naisia. Maksetaan palkkaa sukupuolesta riippumatta. Lopetetaan naistenillat ja poikien pelivuorot.
Ollaan kaikki vain ihmisiä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *