Kesäflunssasta eroon nopeasti

Sain uima-altaan vettä pahasti molempiin korviini, josta todennäköisesti aiheutui se, että heräsin seuraavana yönä vihlovaan korvasärkyyn.
Molemmissa korvissa todettiin tulehdus. Kyllä voi muuten aikuinen ihminen olla surkeassa kunnossa korvatulehduksen myötä. Jäytävä särky oli niin kokonaisvaltainen, että sen säteily tuntui hampaissa, niskassa ja koko päässä.
Samaan syssyyn iski sitten myös kunnon kesäflunssa, joka veti viimeisetkin voimat pois.

Kipu on lamauttava, hirveä seuralainen. Kaikki sympatiani ovat niiden ihmisten puolella jotka kärsivät jostain kroonisesta kivusta.
Seuraan instagramissa Anna Giss nimistä suomalaista naista, jonka tili @lusikoitakiitos löytyy instassa. Kannattaa seurata. Anna puhuu storyissaan ihan tavallisesta arjesta ja kaikesta maan ja taivaan välillä, mutta kertoo myös sairauksistaan joista osa aiheuttaa sietämätöntä kroonista kipua.
Annan jutustelua seuratessa ”sain” jäytävän korvakivun myötä pienen aavistuksenomaisen ymmärryksen siitä miten lamauttavaa kipu voi olla. En tietenkään tarkoita, että ymmärtäisin kroonisesta kivusta kärsivän elämää, mutta samaistumispintaan voi saada yhteyden jonkin siihen viittaavaan kokemuksen kautta. Minulle sellaisena toimi molempien korvien tulehdus.

Sairastellessa aloin tuntea oloni alakuloiseksi ja tunsin voimakasta riittämättömyyttä ja jaksamattomuutta.
Energiaa ei riittänyt mihinkään, eikä mielenkiintoa ollut edes arjessa normaalisti kiinnostaviin asioihin. Tuttua varmasti sinullekin.
Tuntui hämmentävältä tajuta jälleen kerran, miten psykofyysinen kokonaisuus ihminen on. Sen unohtaa aina kaiken kiireen ja hössötyksen keskellä. Ajattelee olevansa jotenkin kaikkivoipa, eikä keskity kokonaisuuteen.
Ihan tavallinen flunssa ja korvatulehdukset veti minun mieleni maahan ja sai tunteen sekoittumaan sujuvasti alakuloon ja innottomuuteen.

Sain vahvoja lääkkeitä, lepäsin ja rentouduin.
Paranin huomattavasti ja vaikka en vieläkään ole täysin kunnossa, tunnen miten energiaa alkaa riittämään myös muuhun kuin sohvalla makaamiseen.
Uskon, että kun mieli alkaa virkistyä virikkeiden lisääntymisen myötä niin myös fyysisten oireiden parantuminen jouduttuu. Kaikki kulkee tiukasti käsi kädessä. Samaan aikaan lohdutonta ja lohdullista.
Toivon, että opin tästä sairastelusta sen, että huolehtisin entistä paremmin mielen hoitamisesta. Minun mieltäni virkistää liikunta, säännöllinen lepo ja ruokailu. Miksi ihmeessä se kolminaisuus tuntuukin niin järjettömän vaikealta pitää tasapainossa. Lipsun ruokailussa helposti pelkkään sokerihöttöön ja ajankäytön haasteissa luovun ensimmäisenä liikunnasta ja riittävästä yöunesta.
Nyt haluan skarpata (jälleen kerran) niiden osalta. En aseta mitään muuta tavoitetta, kuin säännöllisyys.
Luonto on kauneimmillaan, kesä parhaimmillaan ja mieli alkaa taas virkistymään joten tästähän tulee hyvä kokonaisuus.
Nautinnollisia kesäpäiviä ihan sinulle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *