Ammattilaihduttajan elämäntapamuutos

Paino: 103 kiloa.

Siitä lähdetään. Tavoitteena on tällä(kin) kertaa luvun pienentäminen. Tämä ei ole minulle mitään uutta, sillä minä olen ammattilaihduttaja – jo kymmenien vuosien kokemuksella. Valitettavasti vasta tässä iässä olen ymmärtänyt sen, että jos haluaa lihoa, kannattaa laihduttaa. Se on nimittäin pomminvarma tapa saada itselleen kiloja lisää. Otetaan vaikka nyt kaalikeittodieettiä viitisen päivää ja miinus pari kiloa. Tästä onnesta ei saa nauttia kuin hetken ja jo huomaa takapuolessaan olevan kolme uutta kiloa sitä itseensä: höllyvää rasvaa.

”Jos kuluttaa enemmän kun syö, laihtuu” on kommentti, jonka olen kuullut laihoilta noin satoja kertoja. On ironista, että juurikin laihat tuntuvat olevan asiantuntijoita laihdutuksessa. Tämä on vähän sama juttu, kun parhaimmat kasvatusneuvot tulevat lapsettomilta henkilöiltä. Minä kuulkaa olen kymmenien vuosien aikana kuluttanut enemmän kuin syönyt, jonka seurauksena olen laihtunut kymmeniä kiloja – ja sitten lihonut takaisin. Ja lihonut aina ja varmasti enemmän, kun mistä dieettini olen aikoinani aloittanut.

Minua ei ainakaan yrityksen puutteesta voi haukkua. Olenhan ammattilaihduttaja.

Olen ollut jo parikymppisestä ja 62 kiloisesta (normaalipainoisesta!!!) alkaen Painonvartijoiden kurikoulutuksessa laihduttamassa sen kuuluisan pari kiloa pois. Olen varmaan liittynyt vuosien varrella viisi kertaa aina uudestaan Painonvartijoihin, nyt uusilla komeimmilla kilomäärillä, kulkenut salainen pistevihko käsilaukussani ja merkkaillut erinäisten vihkojen sivuille ruokapisteitäni. Kananmuna on yksi piste. Sen muistan vieläkin (hakkeroin  aikoinaan pisteet niin, että 1 piste oli jotakuinkin 60 kcal).

Olen testannut Xtravaganzaa, erinäköisiä dieettejä ja jopa hypnoosia (tämä oli noloin testaukseni: ei todellakaan toimi!), palkkasin jopa itselleni personal trainerin. Olen upottanut näihin satoja  ellei tuhansia euroja ja tulos?

Vaikea ylipaino!

Olen pyytänyt lääkäreiltä apua ylipainon hoitoon tuloksella, että minut on ohjattu Painonhallinta-taloon tekemään mielikuvaharjoituksia (ei toimi minulla). Eräs lääkäri käski syödä jälkiuunileipää. Yleensä lääkärit vain toteavat: tuota ylipainoa olisi saatava alas. No shit, Sherlock! Kunhan vain kertoisitte minulle toimivan keinon.

Nyt sitten päätin investoida erään lääkäriaseman vuoden elämäntapamuutosohjelmaan. Eihän se ihan mitään halpaa hommaa ole, mutta intensiivistä touhua, jossa tarkoitus on tavata painonhallintaan erikoistunutta sairaanhoitajaa noin kuukauden välein, ravintoterapeuttia, lääkäriä ja psykologia (oma toiveeni). Ajatuksenani on aloittaa lihavuuslääkitys ja antaa tälle nyt mahdollisuus. Jos nyt tämäkään ei toimi, niin seuraavana sitten taitaa vuorossa olla lihavuusleikkaus. Jos nimittäin kilot tulevat takaisin, niin se on taas ”korkoa korolle” ja siinä vaiheessa pitäisi täyttyä myös lihavahuusleikkausen rajapyykki. Sitä ennen kuitenkin testataan muita keinoja.

Tässä blogissa kirjoitan tästä vuoden matkastani ja elämäntapamuutosprosessistani. Lupaan kertoa suoraan painostani, meni se sitten ylös tai alas. Mukaan mahtuu myös muita ajatuksia syömisestä, ylipainosta ja elämästä yleensäkin.

Tervetuloa matkalle mukaani!

hyvinvointi ajattelin-tanaan terveys ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *