Raskausajan ruoka pohdintaa
Niin, ruoka on aika laaja aihe ja sen tärkeyttä ja tehtävää olen nyt varsinkin raskaana alkanut miettimään. Ennen raskaaksi tulemista käytin jo Fineli.fi sivuston ilmaista ruokapäiväkirja sovellusta. Sieltä kätevästi näkee paljonko energiaa, kuitua, proteiinia, vitamineja jne. saan syömästäni ruoasta. Näin saan lisä varmuutta siihen, että elimistö voi hyvin.
Omasta mielestäni syön aika hyvin ja monipuolisesti muuten, mutta kahta lämmintä ateriaa en vain jotenkin saa syötyä päivässä, en sitten millään. Hedelmiä ja marjoja menee mukavasti, mutta vihannesten syönnin suhteen olisi parantamisen varaa. Jotenkin näen asian niin, että nyt jos koskaan pitäisi pitää itsestään mahdollisimman hyvää huolta, koska mun kroppa toimii kasvualustana uudelle elämälle. En silti aio ottaa liikaa paineita tästä aiheesta, koska sekään ei ole hyväksi.
Olen viime aikoina katsonut Olet mitä syöt ohjelman uusimman kauden jaksoja, ja mulle sieltä jäi mieleen seuraava Pipan sanoma lause, joka meni suunnilleen näin: ”Tutkimuksien mukaan ne ihmiset jotka syövät pääosin terveellisesti, mutta silloin tällöin sallivat itselleen herkuttelu hetkiä, elävät pisimpään”. Joten jos lääkärikin näin sanoo, niin kai se sitten on ihan ok!
Vertaillessani kahden eri maan raskausajan sallittuja ja ei sallittuja ruoka-aineita niin sieltä pisti silmään yksi erikoinen juttu. Suomessa sanotaan, että lakritsia ei saa syödä, sillä se voi vaikuttaa haitallisesti lapsen aivojen kehitykseen. Englannissa taas sanotaan, että lakritsia voi ihan turvallisesti syödä, mutta lakritsijuurta ei saa syödä. Siis häh? No, oli miten oli, aion välttää kumpaakin 😀
Tiedän myös, että kofeiini pitoisia juomia saa maltillisesti käyttää raskauden aikana. Itse henkilökohtaisesti kuitenkin haluaisin käyttää niitä mahdollisimman vähän, joten päätin kokeilla, jos pystyisin jättämään kahvin kokonaan pois. Ensimmäisenä päivänä olin todella väsynyt, mutta yllätyksekseni sen jälkeen on ollut jo ihan normaali olo. Joten näillä mennään!