Unelmat ovat voimaa

Pohdintaa unelmista…

Haluan uskoa jokaisen ihmisen maan päällä unelmoivan jostain. Ajatus ihmisestä, jolla ei ole unelmaa on kovin surullinen. Onko sellainen ihminen menettänyt kaiken toivonsa vai onko hän henkilö jolla on jo kaikkea? Varmasti on molempia. Todellisuutemme on kovin epäreilu ja monet vaipuneet epätoivoon sen vuoksi. Uskoisin kuitenkin, että ajatuksissa kytevä unelma, voi antaa ihmiselle voimaa jatkaa taistelua. 

Voimme unelmoida materiasta ja maallisesta omaisuudesta, mutta myös elämäntilanteesta sekä tunteista. Unelman kohde voi olla niin näkyvää ja näkymätöntä sekä täysin saavuttamattomissa. Myönnettäköön, että kaikki unelmoivat joskus täysin saavuttamattomista asioista. Välillä ajattelen unelman ja epätodellisuuden kulkevan käsi kädessä, koska ihmisten haaveet tuntuvat aina olevan niin hurjia, että se saa aikaiseksi vain epäuskoisen naurun kuuntelijassaan. On kuitenkin niitä, jotka pelottomasti jahtaavat näitä hurjimpiakin unelmia ja saavuttavat ne. Nostan heille hattua. Saavuttamattomien unelmien hautausmaa täyttäisi varmasti koko äärettömän avaruuden. Mietin, onko suurempi syy niiden toteutumatta jäämiselle ideoiden hulluus vai ihmisten pelokkuus sekä laiskuus? Lisäisin vielä listaan epäuskoisuuden itseään kohtaan, joka vangitsee haaveilijan ja lannistaa tämän. Kuinka helppoa onkaan lakaista unelma maton alle sanomalla itselleen ”et sinä kuitenkaan pystyisi tuohon” tai ”tuo ei tule koskaan tapahtumaan sinulle”. Uskomattomia unelmiaan toteuttavat ihmiset ansaitsevat rohkeudestaan mitalin, vaikka tarpeeksi iso palkinto olisikin toteutunut unelma.

Unelmoinko minä?

Entä minä? Mitkä ovat minun unelmia? Olen nykyisessä parisuhteessa törmännyt tähän kysymykseen. Puolisoni on henkilö, joka unelmoi vaikka ja mistä. Hänellä on pitkät listat mielessään asioista, jotka hän elämänsä aikana haluaa hankkia tai saavuttaa. Ja kyllä, iso osa asioista on pelkkää materiaa. Hän on erittäin tietoinen siitä, kuinka paljon kaikkeen tarvitaan rahaa ja on nostanut rahan korkealle hänen arvojalustallaan. Suurin syy on varmasti nämä rahaa vaativat unelmat. En katso häntä alaspäin tämän vuoksi. Ehkä emme kohtaa aivan samalla tasolla, kun puhutaan rahan arvosta ihmisen elämässä, mutta ihailen silti hänen kykyään edetä päättäväisesti niitä kohti. On varmasti hienoa, kun on jotain mitä varten elämässä ahkeroit.

Olin ihmeissäni, kun en keksinyt mitään isoa materiaa mistä unelmoisin. Kerään kyllä muumimukeja, mutta ne ovat silloin tällöin sellaisia 20-50 euron satsauksia, enkä minä paatuneesti ajattele haluavani kokoelmaa valmiiksi. En myöskään ole koskaan erityisemmin unelmoinut omakotitalosta, vaikka pidän muiden talojen ihailemisesta. Olen tyytyväinen perinteiseen henkilöautoon ja en ole kovin aktiivinen ulkomaanmatkailija. Nämä ovat kaikki asioita, mitä kuvittelen ihmisten haluavan unelmissaan. Kallista materiaa, jonka eteen on tehtävä vuosia töitä. Tietenkään kaikki unelmat eivät liity maanpäälliseen omaisuuteen, emme ole niin pinnallisia. Huomasin pohdittuani haikailevani tasapainoista ja hyvää perhe-elämää puolisoni sekä mahdollisten tulevien lasten kanssa. Unelmoin arjesta, jossa saan viedä lapset päiväkotiin, käydä ruokakaupassa ja tehdä mielekästä työtä. Haluan elää rakastavassa parisuhteessa ja viettää paljon aikaa sukulaisten ympäröimänä. Unelmoin murheettomasta tulevaisuudesta.

Puolisoni on ihmetellyt vaatimattomia unelmiani, vaikka hän myöskin haluaa tulevaisuudeltamme samaa. Hän ei vain luokittele niitä unelmiksi. Ehkä toivon tuonkaltaista elämää niin kovin, koska olen itse elänyt sitä syntymästäni saakka. Ympärilläni olen nähnyt ja kuullut ihmisten epäonnesta sekä vaikeasta elämästä, ja saanut huomata kuinka yleistä se on. Pidän itseäni erittäin onnekkaana ja pelkäänkin usein, että koska se onni kääntyy. Siksi unelmoinkin, että saan elää tätä hyvää elämää päivieni loppuun saakka.

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *