Kuka on Anna?

Moikka kaikille! Olen Anna ja toimin Kanta-Hämeen Tulsote-hankkeessa mielenterveys- ja päihdetyön seudullisena suunnittelijana Riihimäellä.

Polkuni mielenterveys- ja päihdetyöhön on ollut polveileva. Alun perin minusta piti tulla kätilö, sen jälkeen ajattelin toimivani teho-osastolla sairaanhoitajana. No, ei tullut kumpikaan… Opiskeluaikana koin ”valaistumisen” mielenterveyshoitotyön jaksolla – tämähän voisi olla mun juttu!
Valmistuin Hämeen ammattikorkeakoulusta jouluna 2004, suuntautumisvaihtoehtona oli mielenterveys- ja kriisityö. Valmistumisen jälkeen olin sijaisena silloisella Riihimäen A-klinikalla ja jo tuolloin päihdetyö tuntui todella kiinnostavalta. Tuon sijaisuuden jälkeen työskentelin pitkään yksityisessä mielenterveyskuntoutujien hoitokodissa. Vuonna 2013 aloitin sairaanhoitajat työt Hyvinkään kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluissa ja voisin sanoa, että tuolloin työ todella imaisi mennessään. Aluksi työnkuva oli kovin jakautunutta – olit joko mielenterveys- TAI päihdetyössä. Minä halusin kuitenkin ”olla kumpaakin” ja lopulta tein töitä niin sanotusti molemmilla puolilla, kunnes siirryin kokonaan virallisesti päihdetyön tiimiin. Kesällä 2019 siirryin töihin Riihimäelle Tiilikadun kuntoutumisyksikköön ja sieltä joulukuussa 2019 Riihimäen seudun kuntayhtymän alaisuudessa toimivaan mielenterveys- ja päihdeyksikköön. Jatkoin opiskelua ja suoritin sairaanhoitaja YAMK -tutkinnon joulukuussa 2021, mielenterveys- ja päihdetyön kliinisen asiantuntijan tutkinto-ohjelmassa.

Hanketyössä aloitin toukokuussa 2022. Ihan uusi juttu siis! Tulsote-hanke eli Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanke on osa tulevaa sote-uudistusta. Hankkeessa kehitetään perustason sosiaali- ja terveyspalveluita koko Kanta-Hämeen maakunnan alueella. Todella mielenkiintoista ja innostavaa olla osana soteuudistusta ja olla mukana kehittämässä paikallista mielenterveys- ja päihdetyötä!

Työn osa-alueella sydäntäni lähellä on mielenterveys- ja päihdeongelmiin liittyvän stigman vähentäminen, mielenterveys- ja päihdetyön integraatio muihin palveluihin, opioidikorvaushoidon kehittäminen ja kynnyksettömät palvelut. Vapaa-ajalla vietän aikaa perheen kanssa, tapaan ystäviä ja käyn keikoilla sekä festareilla, etenkin raskas metallimusiikki miellyttää korvaa.

Kiva kun jaksoit lukea tänne asti. 🙂

terveisin Anna

hyvinvointi tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *