Kuka on Ida?

Hei 

Olen Ida, koulutukseltani sairaanhoitaja YAMK (mielenterveys- ja päihdetyön kliininen asiantuntija). Olen käynyt Ypäjän hevosopistolla hevosavusteisen toiminnan ohjaaja -koulutuksen 2015. Toimin myös yrittäjänä tuottaen hevosavusteisia palveluja erityisryhmille sekä ratsastustunteja ja majoitusta. 

Olen sosiaali- ja terveysalan työurani aikana työskennellyt vanhustenhuollossa, kotihoidossa, vammaispalveluissa sekä viimeiset kuusi vuotta mielenterveys- ja päihdetyössä akuuttipsykiatrian osastolla. Kimmokkeen mielenterveys- ja päihdetyöhön sain jo opiskeluaikanani, kun suoritin psykiatrian perusharjoittelun FSHKY:n akuuttipsykiatrian osastolla (2010), joka oli silloin suljettu osasto. Tämän jälkeen hain suuntautumisopinnoissani päihdetyöhön ja olin harjoittelussa ja kesätöissä HDL:n huumekatkaisuyksikössä. Monen mutkan kautta päädyin sitten lopulta työelämässä psykiatriseen hoitotyöhön, joka on eniten lähellä sydäntäni. 

Olen ollut vetämässä päihdekuntoutuksen kehittämistä ja jalkauttamista FSHKY:ssä, josta sain isoimman kipinän palveluiden kehittämiseen. Hain kliinisen asiantuntijan opintoihin, koska halusin tulevaisuudessa olla mukana kehittämässä parempia sote-palveluja. Opintojen aikana olen kehittänyt omassa yrityksessäni monenmoista ja palvelumuotoilu on tullut minulle tutuksi. Tein opinnäytetyöni asiakaskokemuksesta hevosavusteisessa toiminnassa. 

Aloitin huhtikuussa 2022 TulSote-hankkeessa Forssan seudun mielenterveys- ja päihdetyön suunnittelijana. Toivon, että pystyn vaikuttamaan siihen, miten tulevaisuuden sote-palvelut tuotetaan saumattomasti monialaisesti ja vaikuttavasti asiakkaan ollessa kaiken keskiössä. Kaikille pitää turvata tasavertaiset palvelut asuinpaikasta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta. 

hyvinvointi mieli terveys tyo
Kommentit (0)