Penninvenytystä keittiössä

Loma  alkaa olla loppusuoralla ja olen onnistunut ajamaan itseni taas taloudelliseen ahdinkoon. Joudun laskemaan senttejä tarkasti, jos aion selvitä palkkapäivään saakka vinguttamatta luottokorttia. Päätin siis ryhdistäytyä ja aloittaa tarkan markan talouden. Muutos lähti liikkeelle keittiöstä. Kävin läpi kaappieni sisällön ja suunnittelin viikon ruuat hyödyntäen mahdollisimman pitkälle olemassa olevia varastoja. Tällaisia herkkuja loihen luomaan kaappini kätköistä. 

Maissitortillat, salsakastiketta, broilerinsuikaleita, salaattia ja 10% Polarjuusto. Annos on hyvin muunneltavissa sen, kanan voi korvata lihalla tai kalalla tai tehdä vaikka vegeversion. Salaattiin voi heittää mitä kaapista löytyy.

kanatortilla.jpeg

Pakastepinaattia, kananmunia, kinkkusuikaleita, tomaattia ja 10% Polarjuustoa. Mausteita maun mukaan (itse laitoin pippuria ja paprikaa). Yritin tehdä munakkaan, mutta pakasteena pinaatti olikin niin vetistä, että tuotos muuttui enemmänkin tällaiseksi (lima)klöntiksi. Maku oli kuitenkin oikein hyvää.

pinaattimosso.jpeg

Perunasose ja lihapullat. Perinteistä kotiruokaa, nam.  Minulla oli viikonloppuna pikku vieraita, joiden kanssa pullia paisteltiin ja näitä jäi minulle syötäväksi vielä monelle ruualle.

lihapullat.jpeg

Broilerinsuikaleita, pastaa, salaattia, tilkkanen salaatinkastiketta, mausteita mieltymysten mukaan. 

kanapasta.jpeg

Kaurapuuroa, rasvaa ja raejuustoa. Tämä on mielikki iltapalani treenipäivinä (käyn yleensä harjoituksissa melko myöhään illalla). Lisäksi otan usein banaania, marjoja, (liian) usein myös jotain herkkua.

kaurapuuro.jpeg

 Ruuat ovat gluteenittomia ja hyvin varioitavissa omien mieltymysten mukaan. Pastan voi korvata riisillä, proteiinilähde voi olla kanan asemasta lihaa, kalaa tai vegeversiota. Salaattiin heitetään kaikkea, mitä jääkaapista löytyy. Makrot näissä on aika hyvin kohdillaan, mutta sekin on muokattavissa kevyempään tai hevimpään suuntaan omien mieltymysten mukaan. 

Finanssikriistä huolimatta, ei tässä siis nälkää tarvitse nähdä. Tämän viikon voin syödä hyvinkin terveellisesti ja laadukkasti käymättä kaupassa. Kasviksia, marjoja ja hedelmiä joudun luultavasti täydentämään viikon aikana, koska ne tuppaavat nahistumaan, mutta muuten menisi helposti viikko eteenpäin. Minulla menee yleensä aivan liikaa ruokaa roskiin ja ruokamenot ovat aivan liian suuret. Tämä johtuu siitä, että käyn aivan liian usein kaupassa, en muista, mitä minulla on kaapissa tai pakastimessa ja ostan aivan liikaa varmuusvarastoja, joita en ennätä syödä. TÄHÄN ON NYT TULEVA MUUTOS!

saastomeme.jpeg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *